Hydro heeft besloten om de Fabrication unit in Drunen te gaan sluiten.
Hydro heeft besloten om de Fabrication unit in Drunen te gaan sluiten. (Foto: Elias Walpot)

Hydro in Drunen gaat reorganiseren

  Zakelijk

Hydro heeft besloten om de Fabrication unit in Drunen te gaan sluiten in verband met uitdagende marktomstandigheden. De sluiting van het onderdeel Fabrication zal gevolgen hebben voor ongeveer 40 arbeidsplaatsen.

DRUNEN - De sluiting is te wijten aan de uitdagende Europese markt, met name in de trailerbouw, wat een groot deel van de productie in Drunen vertegenwoordigt. Ondanks verschillende maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen om de situatie te verbeteren, is het niet mogelijk geweest om de negatieve ontwikkeling te keren. De sluiting zal ongeveer 40 arbeidsplaatsen treffen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden voltooid. Medewerkers, de ondernemingsraad, vakbonden en andere belanghebbenden zijn geïnformeerd en Hydro zal hard werken om ervoor te zorgen dat het herstructureringsproces op een professionele en respectvolle manier wordt uitgevoerd voor alle betrokken partijen.

Tegelijkertijd heeft Hydro besloten om 4,4 miljoen euro in nieuwe machines te investeren voor de business unit Pole Products in Drunen, om haar concurrentiepositie in deze markt te verstevigen en productie continuïteit te waarborgen in Drunen.

De business unit Pole Products in Drunen produceert en levert lichtmasten, vlaggenmasten, verkeersregelinstallaties en masten voor 'smart city'-toepassingen in brede zin. De grondstoffen, buizen worden geleverd vanuit de Extrusie unit in Drunen. De business unit Pole Products zal worden verplaatst naar en geïntegreerd in het Extrusie unit. De verhuizing zal leiden tot logistieke en productietechnische voordelen, evenals andere zakelijke voordelen die in het totaal de concurrentiepositie van Hydro in Drunen zullen versterken.

Naast de activiteiten in Drunen, heeft Hydro in Nederland ook productie faciliteiten in Harderwijk en Hoogezand, die innovatieve producten en oplossingen leveren aan aluminium extrusie klanten. Het assortiment omvat componenten voor transportsystemen, onderdelen voor niches in de automobielindustrie, transportsector, bouwproducten, ingots en eindproducten zoals kasdek- en gevelsystemen, licht en vlaggenmasten.

Meer berichten