Tien jaar na hun afstuderen blikken verloskundigen Anke van der Aa en Erin van Riel van de Drunense praktijk Rond terug.
Tien jaar na hun afstuderen blikken verloskundigen Anke van der Aa en Erin van Riel van de Drunense praktijk Rond terug. (Foto: )

Deze week een dubbel jubileum bij Verloskundigenpraktijk Rond

  Zakelijk

Anke van der Aa (34) uit Drunen en Erin van Riel (33) uit Waalwijk kijken deze maand terug op het moment waarop ze zichzelf voortaan afgestudeerd verloskundigen mochten noemen: afgelopen woensdag precies tien jaar geleden.

DRUNEN - (Aanstaande) vaders en moeders uit Drunen en omstreken kennen de dames als twee van de drijvende krachten achter Verloskundigenpraktijk Rond uit Drunen, waar Sandra Ansems ook alweer vier jaar deel van uit maakt. Het was het najaar van 2005 dat Anke en Erin zich meldden aan de poort van de Verloskunde Academie Amsterdam voor de allereerste opleidingsdag van de studie Verloskunde. Vier jaar later studeerden ze tegelijkertijd af. Het verhaal doet vermoeden dat het tweetal in die periode regelmatig naast elkaar in de collegebanken te vinden was. Anke: "Tijdens de opleiding zaten we niet in dezelfde vriendinnengroep, maar hadden we als rasechte Brabanders in Amsterdam wel fijn contact." Na de opleiding resulteerde dat in het geregeld volgen van bijscholingen samen. Erin: "Op dat moment hadden we allebei leuk werk, maar het idee van een eigen praktijk lonkte." Het voorstel van Anke ooit samen een praktijk te starten, zette haar aan het denken. "Het idee begon te leven en ik kwam er bij haar op terug." Wat volgde, was het maken van een ondernemers- en een financieringsplan. Op een avond kwam een telefoontje van Anke over de aanvraag bij een bank. Erin, die op dat moment thuis bij haar ouders aan de boerenkool zat, verslikte zich bijna toen ze begreep dat de aanvraag was goedgekeurd. Daarop werd een fles champagne opengetrokken. De twee begonnen in de Drunense Schoolstraat, waar direct een goede samenwerking ontstond met de huisartsen die daar al zaten. Het plan met andere specialisten in het nu drie jaar geleden geopende gezondheidscentrum te trekken, bestond toen al. De aanvraag om zich naast de huisartsen te vestigen, moest nog wel door de gemeente worden goedgekeurd. Erin tegen Anke: "Het feit dat jij hen een miljoen keer hebt gebeld, heeft vast geholpen. We zijn heel blij dat we nu hier zitten, maar aan de Schoolstraat hebben we ook een fijne tijd gehad. We woonden toen allebei nog wat verder weg en sliepen er regelmatig." Op het moment dat Anke en Erin Rond startten, waren er zes aanmeldingen. "We zijn nog steeds dankbaar voor iedere cliënte die zich aanmeldt bij onze praktijk", licht Erin toe. Anke: "Regelmatig ontvangen we stellen die voor een tweede of derde keer terugkomen. Onlangs deed ik een derde thuisbevalling bij hetzelfde gezin: drie Rond-baby's op rij!"

Meer berichten