Directeur Rob Hannink (derde van rechts) overhandigt de symbolische cheques aan Theo Nelissen, voorzitter Stichting Leergeld Heusden.
Directeur Rob Hannink (derde van rechts) overhandigt de symbolische cheques aan Theo Nelissen, voorzitter Stichting Leergeld Heusden. (Foto: )

ChromeBurner steunt Leergeld Heusden

  Zakelijk

ChromeBurner Motorgear schonk onlangs duizend euro aan Stichting Leergeld Heusden. De speciaalzaak in motorkleding en -toebehoren deed de schenking ter gelegenheid van de opening van het nieuwe bedrijfspand aan de Touwslager 10 in Nieuwkuijk.

door Sjuul van der Pol

NIEUWKUIJK - Vanwege de sterke groei van zowel de verkoop via de winkel als het aantal online bestellingen, verruilde de webshop en motorkledingwinkel ChromeBurner Motorgear in februari het bestaande bedrijfspand in Waalwijk voor de zichtlocatie aan de A59 in Nieuwkuijk. Het nieuwe pand is maar liefst drie keer zo groot als het oude. ChromeBurner is dan ook niet voor niets één van de vijf grootste "motorgear retailers" in Europa.

Goed doel

Eigenaar Rob Hannink van ChromeBurner had zijn huiswerk goed gedaan, zo bleek tijdens de overhandiging van het geldbedrag in de ruime nieuwe showroom. "Als lokale ondernemer willen wij graag iets doen voor de Heusdense gemeenschap. Tijdens onze zoektocht naar een geschikt goed doel, kwamen we op de website van Leergeld Heusden terecht. De doelstelling en werkwijze spreekt ons bijzonder aan. De financiële middelen van deze stichting komen helemaal ten goede aan kinderen van 4 tot 18 jaar die het thuis financieel niet breed hebben. Mooi om op deze manier kinderen uit de gemeente Heusden en de vrijwilligers van de stichting te kunnen helpen."

Verdubbelen

Het overhandigde geldbedrag bestond uit onder andere een cheque van 500 euro beschikbaar gesteld door Stichting 1184 in Den Bosch. Dit sociale netwerk van ondernemende personen ondersteunt maatschappelijke initiatieven in de regio. "Wij kregen de 500 euro van Stichting 1184 bij de opening van ons pand met de opdracht er zelf een goede bestemming voor te zoeken. Wij besloten op onze beurt het bedrag te verdubbelen", aldus de eigenaar van ChromeBurner Motorgear in Nieuwkuijk.

Kijk voor aanvullende informatie over Leergeld Heusden op de website van de stichting: www.leergeld.nl/heusden.

Nu meedoen is straks meetellen

Voorzitter Theo Nelissen van Leergeld Heusden stak zijn vreugde over de schenking niet onder stoelen en banken. "Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld Heusden wil deze kinderen mee laten doen. Want nu meedoen is straks meetellen! Wij gaan ervoor zorgen dat ook dit prachtige geldbedrag goed terechtkomt."

Meer berichten