Dankzij de behandelingen van Hersenz heeft Marijke Dekker-Bosveld de regie in haar leven weer voor een groot deel terug.
Dankzij de behandelingen van Hersenz heeft Marijke Dekker-Bosveld de regie in haar leven weer voor een groot deel terug. (Foto: )

"Ik kan mijn energie steeds beter verdelen"

  Zakelijk

Jeannette Heijting (58) kreeg in 2009 twee herseninfarcten en heeft als gevolg daarvan niet-aangeboren hersenletsel. Ze volgde twee modules van 'Hersenz' en kreeg stap voor stap weer regie over haar leven. Als ervaringsdeskundige zet ze zich in om de gevolgen van hersenletsel beter bekend te maken, zodat er meer begrip ontstaat. Dit doet ze door haar eigen verhaal en de verhalen van lotgenoten naar buiten te brengen.

REGIO - Marijke Dekker-Bosveld (foto) was 58 jaar toen zij wakker werd met een raar gevoel in haar linkerarm en -been. Ze werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat ze een herseninfarct had gehad. Marijke verbleef een week in het ziekenhuis en ging daarna naar een revalidatiecentrum: "Na zes weken mocht ik naar huis. Het was wel even wennen. Alles ging trager en kostte meer moeite. Ik deed de gewone huishoudelijke dingen, soms met wat hulp, en nam vaker een rustmoment. Ik vond dat het eigenlijk allemaal wel ging. Maar na ongeveer twee jaar raakte ik in een giga dip. Ik had eerder al wel over Hersenz-programma gelezen. Toen dacht ik dat is niets voor mij, maar nu besloot ik toch informatie op te vragen. Vervolgens heb ik mezelf aangemeld en ik heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van. Ik voel me zekerder, ik kan beter omgaan met de veranderingen in mijn lijf en ik kan mijn energie steeds beter verdelen. Gelukkig mag ik ook weer autorijden, daarmee heb ik een heel stuk vrijheid terug. Meer info: www.hersenz.nl.

Meer berichten