De initiatiefnemers van Mantelzorgpunt Farent in de centrale hal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
De initiatiefnemers van Mantelzorgpunt Farent in de centrale hal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. (Foto: )

Mantelzorgpunt Farent opent in Jeroen Bosch Ziekenhuis

  Zakelijk

Een mantelzorger speelt een grote rol in het gezondheidswelzijn van patiënten. Hij/zij redeneert namelijk vanuit de patiënt en geeft een schat aan informatie over hoe het met zijn moeder, vader of kind is. Bijvoorbeeld hoe de dag is verlopen, of wat men eventueel thuis nodig heeft.

REGIO - Om mantelzorgers goed te ondersteunen, is er nu een Mantelzorgpunt op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Dit is een samenwerking van Farent (nieuwe fusieorganisatie van Welzijn Divers en Juvans maatschappelijk werk en dienstverlening), de gemeente 's-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Het Mantelzorgpunt geeft ondersteuning aan álle mantelzorgers; van alle leeftijden en in elke situatie. Mantelzorgers kunnen met al hun vragen terecht bij geschoolde vrijwilligers. Samen bekijken ze hoe de mantelzorger de weg in zorgland kan vinden, en hoe de draaglast en draagkracht van de mantelzorger in balans kan blijven, zodat de mantelzorger niet overbelast raakt.
Het mantelzorgpunt is op de dinsdag- en donderdagochtend open van 09.00 tot 12.00 uur en te vinden in de centrale hal van het Jeroen Bosch ziekenhuis. Ook zijn zij telefonisch bereikbaar op 073-2068800, of via mantelzorg@divers.nl.

Meer berichten