Het eeuwenoude vestingstadje Heusden leent zich als decor uitstekend voor de sfeervolle Christmas Shopping by Candlelight. Foto: Lida Verkade
Het eeuwenoude vestingstadje Heusden leent zich als decor uitstekend voor de sfeervolle Christmas Shopping by Candlelight. Foto: Lida Verkade (Foto: Lida Verkade)

Christmas Shopping by Candlelight

  Zakelijk

De intieme en smaakvolle kersmarkt in Heusden is dé aangewezen gelegenheid om helemaal in de kerstgedachte te komen. Het pittoreske vestingstadje hult zich op 14 en 15 december in kaarslicht en kerstpracht met sfeervolle kramen met luxe lifestyle, brocante en food producten, lekkernijen en koren.

Heusden - De ondernemers uit Heusden slaan voor de vijftiende maal de handen ineen om de meest sfeervolle kerstmarkt in de regio te realiseren. "We willen de optimale kerstsfeer creëren; intiem en smaakvol, passend bij het prachtige Heusden", aldus Annelies van Helvoirt van de Ondernemersvereniging Heusden. "Onze klanten vinden wij heel belangrijk en dat willen we graag middels dit evenement, het open stellen van onze winkels en het tonen van gastvrijheid, benadrukken." Het centrum wordt feestelijk aangekleed met kerstverlichting en kerstbomen, en alle inwoners worden verzocht hun vensters met kaarslicht te verlichten. De Vismarkt, Nieuwstraat en Botermarkt zijn gevuld met sfeervolle Kerstkramen met brocante, industriële en vintage woon en lifestyle artikelen. Op de Botermarkt staan nostalgische foodtrucks en kan er genoten worden van biologische stamppotten, homemade kerstkoekjes, poffertjes en stroopwafels. Warm jezelf lekker op bij de grote vuurkorf met koek & zopie of proef de verschillende eigen gebrouwen biertjes van Bierbrouwerij Chrispijn. Kerstliederen weerklinken door de straten door de koren Kantje Boord, de Erwtenpikkers, Très Joli en Joy. Het ontmoetingsplein biedt ruimte om stil te staan bij onze dierbaren en elkaar. Een 5 meter grote Wensboom vormt het middelpunt. "Iedereen kan tot zaterdag december 18.00 uur een wens in het Wensboek opschrijven", aldus Annelies. "Een symbool van deze wens en herinneringen aan dierbaren mogen in de Wensboom worden opgehangen. Bij de afsluiting van Christmas Shopping by Candlelight wordt om 19.30 uur bekend gemaakt welke wens op korte termijn door de Ondernemersvereniging Heusden in vervulling zal worden gebracht."

Toegang is gratis
Het Christmas Shopping by Candlelight in de vesting Heusden is gratis te bezoeken op vrijdag 14 december van 14.00-22.00 uur en op zaterdag 15 december van 14.00-20.00 uur. Voor een optimale beleving, en het voorkomen van een parkeerboete, is het vervoer met de paardentram vanaf de parkeerplaats (tegen een kleine vergoeding van 1 euro per rit) buiten de vesting raadzaam. Meer informatie vind je op www.heusdenvesting.nl.

Meer berichten