Caroline van de Wiel neemt de Wella Professional TrendVision Silver Award in ontvangst.
Caroline van de Wiel neemt de Wella Professional TrendVision Silver Award in ontvangst. (Foto: )

IXXI-Hairstudio wint TrendVision Silver Award

  Zakelijk

Caroline van de Wiel, eigenaresse van Kapsalon IXXI-Hairstudio aan de Grotestraat 138b in Drunen, heeft de Wella Professional TrendVision Silver Award gewonnen in de categorie ColorVision. Op een catwalk op het museumplein, ter afsluiting van de Amsterdam Fashion Week, nam Caroline de award in ontvangst. Met deze prijs bewijst IXXI-Hairstudio dat zij tot de absolute top van Nederlands beste kleurspecialisten behoort.

DRUNEN - De prestigieuze TrendVision Awards worden jaarlijks uitgereikt door een vakjury aan de top drie beste hairstylisten en kleurspecialisten van Nederland. Na een tweede plaats in de categorie CreativeVision in 2017, mocht Caroline van de Wiel van Kapsalon IXXI-Hairstudio in Drunen zich dit jaar tot één van de tien finalisten rekenen voor de ColorVision Award. 
Een moodboard vormt de weerspiegeling van de voorbereiding op de ultieme landelijke finale waarin kapsel, make-up en mode samenkomen. Caroline: "Inspiratie vond ik in de huidige kleurtrends in de mode; petrol blauw, warm oranje en groen. Het oog van de pauw komt terug in de kleurverdeling in het kapsel. De kleur moet de vorm versterken. De overloop in de verschillende kleuren vergt een nauwkeurige kleurtechniek. "
Na de zoektocht naar een geschikt kapsel en het bepalen van de juiste kleurenopbouw en samenstelling - samen met Carolines kleurspecialiste Babette Fitters en visagiste Roxy de Moor - was team IXXI klaar voor de finale. "Ditmaal mochten we in eigen huis kleuren, zonder tijdsdruk", aldus Caroline: "In de Van Nelle fabriek in Rotterdam moesten we in drie uur tijd ons model live stylen onder de ogen van de vakjury."
Naast de nodige passie en 30 jaar vakbekwaamheid als kapster, heeft Caroline kwaliteit en de beleving van de klant hoog in het vaandel staan. "We willen bovenaan die ladder blijven staan", aldus Caroline: "Mijn team volgt met regelmaat trainingen op het gebied van kleuren, knippen, styling, trends, opsteektechnieken en visagie. We gaan een stap verder door kniptechnieken in te zetten op basis van haarstructuur, groeirichting, haarvalling en gezichtsvorm."
De huidige trend bij vrouwen: ronde en zachtere kapselvormen, matjes en pony's die soms tot aan de oren zijn doorgeknipt. In Nederland wordt in verhouding met het buitenland te weinig ingespeeld op actuele trends, meent Caroline: "Mensen moeten meer durven met kleur en kapsel, het kan je zoveel mooier maken. Laat het eens los! Je doet ons, maar vooral jezelf, er een groot plezier mee!"
Kijk voor meer informatie op www.ixxi-hairstudio.nl, of bel met 0416-380390.

Meer berichten