Brabant heeft een bijzondere en rijke culinaire traditie. FOTO: FOTO: Pop-up Restaurant GAST – Soenil loves Vincent, Credits: Tony Perez.
Brabant heeft een bijzondere en rijke culinaire traditie. FOTO: FOTO: Pop-up Restaurant GAST – Soenil loves Vincent, Credits: Tony Perez. (Foto: Tony Perez)

Gastronomie met een zachte G

  Zakelijk

Brabant heeft een bijzondere, alsook een rijke culinaire traditie. Mede daarom telt Brabant maar liefst 16 sterrenrestaurants. En dat is ver bovengemiddeld voor een provincie. Maar het zijn in Brabant niet alleen deze sterren die stralen. Elk dorp en stad heeft zijn eigen pareltjes waar chef-koks met ongelofelijk veel liefde voor mooie producten, vaak van eigen bodem, vol creativiteit staan te koken en waar de gastheren en -vrouwen elke dag klaar staan om hun gasten te ontvangen met de welbekende Brabantse gastvrijheid voor gastronomische ervaringen. Mét verrassingen.

REGIO - Brabants beste restaurants zetten de toon, stimuleren elkaar om het net even anders aan te pakken en het verschil te maken tussen 'een hapje eten' en 'onbegrensd genieten'. De Brabantse toppers hebben zich verenigd in 'Noord-Brabant Culinair'. In dit unieke samenwerkingsverband delen ze hun expertise en inspireren ze elkaar om het Brabantse culinaire erfgoed steeds te vernieuwen en fijnproevers uit onze provincie en daarbuiten telkens weer te verrassen. Hoe dan? Door van ogenschijnlijke details hoofdzaak te maken. Van sterrenrestaurant tot eenvoudige bistro, overal zorgen de muziek, verlichting, decoratie en vriendelijke bediening voor extra beleving. Net als passie voor de producten. Waar komt uw Bavette vandaan? Uit welke wateren is die heerlijke ansjovis afkomstig? Welke wijnboer zit er achter die verrassend lekkere wijn?
Het verhaal achter het eten raakt mensen in het hart en laat een onuitwisbare indruk achter.
Brabantse restaurateurs verrassen. Chefs-koks rouleren tussen verschillende restaurants, koken samen en op unieke locaties. Dit jaar barst het van dergelijke events in Brabant. Een paar tips op een rijtje:

1. De Wielwaal Invites:
Gastronomisch genieten op De Wielewaal, het bekende landgoed van de familie Philips. Dagelijks vanaf 30 augustus t/m 23 september.
2. Bourgondisch Den Bosch:
Culinair genieten aan de voet van Sint-Janskathedraal met het Wereldterras, muziek en de lekkerste restaurateurs van de Bourgondische hoofdstad. 13 t/m 16 september.
3. Bourgondisch Breda:
Ontdek het beste van Breda met culinaire routes, workshops en proeverijen. Van 21 t/m 30 september 2018.
4. We Are Seafood:
Uniek evenement waar culinaire delicatessen en gastronomische expertise uit Galway, Frankrijk, België en West-Brabant de ingrediënten zijn voor onbegrensd genieten op de Markiezenhof in Bergen op Zoom. Van 5 t/m 7 oktober

Op brabantcelebratesfood.com staat de complete agenda van smakelijke events tijdens Noord-Brabant: European Region of Gastronomy 2018.

Meer berichten