De botensteiger in Jachthaven Heusden is één van de drie steigers waar HSV Heusden gebruik van blijft maken. Foto: Jordi van Mook
De botensteiger in Jachthaven Heusden is één van de drie steigers waar HSV Heusden gebruik van blijft maken. Foto: Jordi van Mook (Foto: )

Sportvisser grote winnaar bij fusie Heusdense hengelsportverenigingen

  Verenigingen

Vanaf 1 januari 2020 kan je als sportvisser terecht bij Hengelsportvereniging Heusden, kortweg HSV Heusden. De vier hengelsportverenigingen die de gemeente Heusden nu nog heeft, te weten HHV de Parelvissers, HSV de Hut, Vissers Geduld en HSV Haarsteeg, gaan namelijk fuseren. Het samenvoegen van de leden zorgt ervoor dat HSV Heusden direct de grootste vereniging van de gemeente Heusden wordt met om en nabij 1330 leden.

REGIO - De belangrijkste drijfveer voor de vier besturen om zich hiervoor in te spannen, is de sportvisser zelf, die vanaf komend jaar slechts één enkele vispas (kosten 30,00 euro) nodig heeft om te mogen vissen in bijna alle wateren die de gemeente Heusden rijk is. Op dit moment heeft de sportvisser nog vier vispassen nodig wanneer deze in de gehele gemeente wil vissen.

Eén aanspreekpunt

Ook de hoge leeftijd van een aantal bestuursleden en de nadrukkelijke wens van de gemeente Heusden om één aanspreekpunt te hebben in plaats van vier zijn belangrijke redenen voor deze fusie.

Gratis jeugdvergunning

Naast dat HSV Heusden extra energie gaat steken in het viswaterbeheer (onder andere visstand, bereik- en bevisbaarheid) en de drie botensteigers in Heusden en Haarsteeg, willen ze tegelijkertijd ook meer jeugd aan het vissen krijgen. Een eerste stap hiervoor is gezet met het besluit om kinderen tot en met 14 jaar een gratis Jeugdvergunning aan te bieden. Met dit lidmaatschap is het toegestaan om met één hengel te vissen in de wateren die in de visvergunning zijn opgenomen.

Vernieuwde website

Op de vernieuwde website http://www.hsvheusden.nl kan iedereen terecht voor informatie over bijvoorbeeld de aanvraag van de Vispas en de Jeugdvergunning, de beschikbare viswateren, de wedstrijdschema's en niet te vergeten de laatste nieuwtjes. Het nieuwe bestuur van Hengelsportvereniging Heusden hoopt eenieder natuurlijk snel te mogen verwelkomen op de vernieuwde website, maar liever nog aan de waterkant!

Meer berichten