Een groep belangstellenden luistert aandachtig naar de uitleg van gids Henk Roestenburg. Foto: André Janssen
Een groep belangstellenden luistert aandachtig naar de uitleg van gids Henk Roestenburg. Foto: André Janssen (Foto: André Janssen)

Wandeling Landgoed Steenenburg in Nieuwkuijk

  Verenigingen

Aanstaande zondag presenteert Heemkundekring Onsenoort een wandeling op Landgoed Steenenburg. De gids tijdens deze 2 uur durende wandeling is Henk Roestenburg. De wandeling vertrekt om 10.00 uur op de parkeerplaats van Roestenburg Kwekerijen aan de Nieuwkuijksestraat 167 in Nieuwkuijk. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

NIEUWKUIJK - Sinds een drietal jaren organiseert Heemkundekring Onsenoort enkele keren per maand een cultuurhistorische wandeling. Inmiddels heeft de vereniging in de Gemeente Heusden een 10-tal wandelingen met verschillende gidsen en met een blijvende groet belangstelling. De wandeling op zondag 27 oktober jl. op het landgoed Steenenburg sloeg wel het record, wat toen nog de wandeling PAX in Elshout op 25 juli had.

Op die zondagochtend met prachtig weer stond er een groep met >75 deelnemers. Het opdelen in kleinere groepen bleek niet nodig want gids Henk Roestenburg heeft èn een duidelijke stem èn een interessant verhaal. Want velen waren gekomen om iets te vernemen van de gemeentelijke plannen met het gebied. Het was André Janssen die een mooie collectie plattegronden bij zich had en waarmee hij op de betreffende plaatsen een uitleg kon geven. Hij liet zelfs ook nog een luchtfoto zien van een V1-krater, in 1944 gemaakt door een geallieerd vliegtuig. Henk vertelde over monumentale bomen, de wielen, het kasteel, de contacten met familie d'Oultremont, over de boomkwekerij en over drie generaties Roestenburg die op het kasteel gewoond hebben. En veel aandacht was er natuurlijk voor de vorderingen met de restauratie van het kasteel.
 

Meer berichten