Het Symfonisch Blaasorkest (SBO) van Harmonie Drunen samen met Het Groot Dwergonisch Mannenkoor tijdens het 'Bevrijdingsconcert Heusden' op 2 november in de Voorste Venne. Foto: Paul Engelkes
Het Symfonisch Blaasorkest (SBO) van Harmonie Drunen samen met Het Groot Dwergonisch Mannenkoor tijdens het 'Bevrijdingsconcert Heusden' op 2 november in de Voorste Venne. Foto: Paul Engelkes (Foto: Paul Engelkes)

Nieuwe muzikale samenwerking in aanloop naar carnaval 2020

  Verenigingen

Op 2 november jongstleden stonden het Symfonisch Blaasorkest van Harmonie Drunen en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor met 140 man samen op het podium tijdens een imposant bevrijdingsconcert in de Voorste Venne. Het publiek was laaiend enthousiast over deze unieke samenwerking.

DRUNEN - Intussen was een nieuwe werkgroep van Harmonie Drunen, Het Goot Dwergonisch Mannenkoor en de Voorste Venne gestart met de voorbereidingen voor het volgende gezamenlijke project. Op dinsdag 18 februari en woensdag 19 februari 2020 staan beide muziekverenigingen opnieuw samen op het podium voor het Primjeire Concert 2020: een tweetal carnavalsconcerten in de week voorafgaand aan carnaval 2020 waarvoor per avond ruim 300 kaarten verkrijgbaar zijn.

Op dinsdag 18 februari is er een publieksavond in de theaterzaal van de Voorste Venne. Iedereen die van carnavalsmuziek houdt kan naar hartenlust meedeinen en meezingen (via schermen) met een gevarieerd carnavalesk programma van het Symfonisch Blaasorkest (SBO) en het Groot Dwergonisch Mannenkoor. Soms het SBO alleen, soms samen met het mannenkoor. Presentator van beide avonden is Eric van der Steen van Cirque Magnifique. Hij praat op geheel eigen ludieke wijze de muzikale stukken aan elkaar.

Op 1 december start de voorverkoop via de Voorste Venne. Kaarten voor deze avond kosten 11 euro per stuk. Omdat de kaarten van het bevrijdingsconcert binnen een week waren uitverkocht, is snel handelen zeker aan te raden. Op woensdag 19 februari is de avond waarbij vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, lokale overheden en andere organisaties elkaar ontmoeten in een carnavaleske ambiance. Het muzikale gedeelte wordt op deze avond vooraf gegaan door een koud en warm buffet en na afloop is er een gezellige after party om vrolijk verder te feesten of te netwerken. Op deze avond worden business-tafels verkocht voor 55 euro per stoel. De opbrengst van de twee avonden gaat voor een groot gedeelte naar het goede doel van dit 'Primjeire Concert', namelijk het 'Muziekproject' van Harmonie Drunen. Dit project wil kinderen laten ervaren hoe leuk muziek maken is. Kijken, luisteren, zingen en zelf muziek maken staan hierbij centraal. De invulling van het project wordt verzorgd door dirigenten en muzikanten van Harmonie Drunen in samenwerking met de leerkrachten van de groepen 5.

Belangstellenden voor de businessavond kunnen informatie verkrijgen over de mogelijkheden van deelname via sbo@harmonie-drunen.nl of info@grootdwergonischmannenkoor.nl. Een professionele sponsorbrochure is op aanvraag te verkrijgen.

Meer berichten