Haorendam is klaar voor carnaval. Het motto voor 2020 luidt 'Ge viert 't nie in oe een(d)tje!'. Foto: Arold van der Aa
Haorendam is klaar voor carnaval. Het motto voor 2020 luidt 'Ge viert 't nie in oe een(d)tje!'. Foto: Arold van der Aa (Foto: Arold van der Aa)

Haorendam viert 't niet in haar een(d)tje

  Verenigingen

Afgelopen zaterdag vierde jong en niet meer zo heel jong het 11-11 bal in Dorpscafé de Steeg in Haarsteeg. Het werd een ouderwets gezellige avond in Haorendam met een uiterst gemoedelijke sfeer. Dat kwam niet in de laatste plaats door de muzikale omlijsting van de avond. Muziekkapel Zaasies Meej Maote warmde de aanwezigen op, waarna om exact om 'elluf over elluf' de onthulling van de kopstukken van Organisatie Haorendam werden onthuld. Onder het motto voor 2020 'Ge viert 't nie in oe een(d)tje!' werden ze één voor één op ludieke wijze 'opgehengeld' naar het voorbeeld van het Kermisspel eendjes hengelen.

HAARSTEEG - Onder toezicht van 'de man achter de schermen' Toon, werd als eerste Veldwachter Hennie omhoog gehengeld, vervolgens adjudant Peter en als laatst werd Prinses Elma uit het Haorendamse water gevist! De grootste verrassing kwam echter nadien. Want als een donderslag bij heldere hemel kwam er een vreemde eend het podium op rennen. Het bleek de nieuwe hofnar Gert-Jan te zijn. Hij was gehuld in een origineel narrenpak en met de hand gemaakte narrenschoenen. Tip top verzorgd dus. Prinses, adjudant, veldwachter, nar en de man achter de schermen vormen dit jaar samen het 'PavNas team'. Prinses Elma bedankte de aanwezigen omdat zij en haar vier mannen er duidelijk niet in hun 'een(d)tje' voor staan met carnaval. De vele stemmen die er zijn uitgebracht bij de Raboclubsupport-actie zijn hier een voorbeeld van. Met het schitterende bedrag dat de organisatie hierdoor ontving, kunnen er veel mooie activiteiten georganiseerd worden. Tijdens carnaval maar ook daar buiten! Dat organiseren van deze activiteiten kun je natuurlijk niet in je 'een(d)tje'. Gelukkig worden de taken verdeeld onder de vele mensen die deelnemen aan de verschillende commissies die actief zijn binnen Organisatie Haorendam. 'Een(d)dracht' maakt macht! Er werd dan ook gezamenlijk geproost op het dorp. Om de trots van het dorp te onderstrepen is de strijd aangegaan met Oeteldonk. Hun welbekende streepjesshirt is nu ook verkrijgbaar in Haorendamkleuren. Haorendam brengt namelijk een kledinglijn uit met een extra steepje. Geel, wit, rood en ...blauw. De Haorendamkleuren. Het eerste shirt werd uitgereikt aan hofkapster Anita. Want die heeft een 'streepke veur' bij Prinses Elma. Daarna volgde er een spectaculair optreden van snollebollekes-look-a-like Jos. Hij zette de tent op zijn kop. Er werd volop gehost en gedanst. Roy Ketels borduurde hier op voort en zong de sterren van de hemel en Dj Jurre speelde wat het publiek vroeg. Iedereen droeg zijn steentje bij aan de bijzondere sfeer. Ze deden het niet in hun 'een(d)tje'. Al met al een fantastische avond die tot in de puntjes verzorgd was door de commissie '11-11'. Ook de vele aanwezige jongeren hebben kunnen genieten van een mooi 11-11 bal! Organisatie Haorendam ziet jullie graag terug bij volgende evenementen, want de jeugd heeft de toekomst. Tot ziens in Haorendam!

Meer berichten