De cast van ONS is er klaar voor. Aanstaande zondag spelen zij twee keer 'De avonturen van Alice in Cyberland'. Foto: Yuri Floris Fotografie
De cast van ONS is er klaar voor. Aanstaande zondag spelen zij twee keer 'De avonturen van Alice in Cyberland'. Foto: Yuri Floris Fotografie (Foto: Yuri Floris)

ONS toneel speelt Alice in Cyberland

  Verenigingen

De jeugdtoneelvereniging ONS speelt op zondag 10 november het moderne sprookje 'De avonturen van Alice in Cyberland'. Een familievoorstelling die tweemaal wordt opgevoerd door de jonge cast in de theaterzaal van de Voorste Venne.

door Marjolijn van Spaandonk

DRUNEN - De opvoering is de eerste onder leiding van hoofdregisseuse Norain Kuijs (21). Een ambitie die na een twaalfjarige acteer carrière als lid van de toneelvereniging onverwacht snel in vervulling kwam, nadat een collega regisseur aftrad. Haar ruime ervaring, een studieperiode van anderhalf jaar aan de theateracademie en de hulp van haar mede-regisseurs hebben ertoe geleid dat ONS ook dit jaar een mooi stuk op de planken kan brengen voor het publiek. De keuze voor dit script is afhankelijk geweest van meerdere factoren. "Het stuk moest uitdaging bieden aan alle spelers in de leeftijd van 9 tot 17 jaar", legt Norain uit. "We kijken bij de rolverdeling naar wat de spelers kunnen en willen." De kunst was ditmaal om op verzoek van de oudere jeugd geen klassiek sprookje op te voeren. "We hebben gekeken naar wat er op dit moment speelt bij de jeugd en merkten daarnaast op dat veel Disneyfilms nu worden geremasterd", vertelt de regisseuse. "Het script van 'Alice in Cyberland', dat natuurlijk gebaseerd is op 'Alice in Wonderland' sluit hier goed op aan. Een klassiek sprookje in een modern hip jasje. " Alice, een gewoon tienermeisje, is plots in de onlinewereld belandt. Ze weet niet hoe, maar wel waarom en is gedreven haar doel te bereiken. In de scenes begeeft Alice zich in de online profielen van futuristische prinsen, prinsessen en een koningin. De verleidingen en gevaren, zoals cyberpesten, worden belicht. Wat is belangrijker; zoveel mogelijk online volgers, of échte vrienden? Voor de hoofdrollen hebben de spelers auditie moeten doen. "Een leuk traject", vindt Norain. "De leden hebben zo zelf een rol kunnen kiezen en daar zelf karakter en vorm aan kunnen geven." Debuterend regisseuse Norain kijkt er met gezonde spanning naar uit: "We hebben er hard voor gewerkt en hebben er veel zin in. Neem je moment op het podium! Hopelijk geniet het publiek er net zo van."

Kaartverkoop

De familievoorstelling van ONS jeugdtoneel 'De avonturen van Alice in Cyberland' wordt op zondag 10 november op gevoerd om 12.00 en 15.00 uur in de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Kaarten voor de voorstelling kosten tien euro per persoon en zijn online te koop op www.toneelverenigingona.nl. Tegen contante betaling zijn de kaarten ook voorafgaand aan de voorstelling aan de deur verkrijgbaar.

Meer berichten