Jules Faber neemt belangstellenden op zaterdagmiddag 12 oktober mee voor een wandeling door de eetbare natuur.
Jules Faber neemt belangstellenden op zaterdagmiddag 12 oktober mee voor een wandeling door de eetbare natuur.

Maak kennis met de eetbare natuur

  Verenigingen

Deze maand start de landelijke publiekscampagne van IVN: de'#2uurnatuur Challenge'. Doel hiervan is om mensen een virtuele schop onder de kont te geven, zodat ze iedere week minstens twee uur in de natuur zijn. Dat is namelijk goed voor de fysieke en mentale gezondheid. IVN heeft ondernemers en organisaties daarom gevraagd om verrassende en leuke challenges aan te melden.

HEUSDEN - In overleg met gids Jules Faber heeft RBT De Langstraat een 'wilde groenten-, eetbare bloemen- en kruidenwandeling' aangemeld. Een hele mond vol, maar dat past ook wel bij de inhoud van deze wandeling. Jules neemt mensen graag mee om ze kennis te laten maken met de wilde, eetbare natuur. Terloops wordt er ook bekeken wat voor eetbare bloemen er in de tuinen groeien. Hij legt uit welke planten geneeskrachtig zijn, maar ook waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen. En hij vertelt nog meer, veel meer. Tijdens de twee uur durende wandeling worden de deelnemers dus gegarandeerd een stuk wijzer.

Meld je snel aan

De wandeling wordt gehouden op zaterdag 12 oktober en begint om 14.00 uur. Verzamelen bij het Toeristisch Informatiepunt aan de Pelsestraat 17 in Heusden. De deelnamekosten bedragen voor volwassenen 5 euro en de helft voor kinderen. Dat is inclusief een heerlijke cracker met eetbare bloemen en kruiden en een A4-tje vol met wilde recepten. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via jlfaber@hetnet.nl.

Meer berichten