Een eerdere editie van het Autismecafé bij BaLaDe in Waalwijk.
Een eerdere editie van het Autismecafé bij BaLaDe in Waalwijk. (Foto: Hanny ten Thije)

Autisme, een diagnose en dan?

  Verenigingen

Het Autismecafé is een initiatief van ouders voor ouders, familieleden, vrienden en professionals die een kind of partner met een autisme spectrum stoornis hebben, meemaken of begeleiden. De toegang tot het Autismecafé bij BaLaDe aan de Balade 1 in Waalwijk is gratis.

WAALWIJK - Het Autismecafé vervult een regiofunctie. Het vindt tweemaandelijks plaats met wisselende sprekers, behalve in de zomermaanden. Op woensdag 25 september is het thema 'Autisme, een diagnose en dan?'. Ontvangst vanaf 19.00 uur en aanvang programma om 19.30 uur.

Gastspreker

Wat brengt de diagnose autisme? Verandert dat iets aan de kwaliteit van je leven? welke hulp is er voorhanden en waar vind ik die? Hoe zou het leven eruitgezien hebben, zonder de diagnose autisme? Gastspreker deze avond is Elke van Dijk. Zij heeft op haar 18e de diagnose autisme gekregen. De jaren voor haar diagnose kenmerken zich door onbegrip, pesterijen, fysiek geweld uit haar omgeving, maar ook door de innerlijke strijd van Elke zelf om grip te krijgen op haar leven. Elke is bereid met de aanwezigen in gesprek te gaan over haar jeugd en wat de diagnose haar gebracht heeft.

Iedereen is welkom

Deze avond is bedoeld voor ouders en familie van kinderen met autisme, belangstellenden, hulpverleners, leerkrachten en docenten. Ook jongeren en volwassenen met een autisme spectrum stoornis, die vragen hebben over dit onderwerp zijn natuurlijk van harte welkom. De toegang gratis, een gift is welkom, vooraf aanmelden niet nodig!

Meer berichten