Het Sint Blasiusgilde in Heusden nodigt alle inwoners van Heusden en Oudheusden uit voor het jaarlijkse burgerkoningschieten op zondag 15 september.
Het Sint Blasiusgilde in Heusden nodigt alle inwoners van Heusden en Oudheusden uit voor het jaarlijkse burgerkoningschieten op zondag 15 september. (Foto: )

Burgerkoningschieten St. Blasiusgilde

  Verenigingen

Het Heusdense Sint Blasiusgilde levert een belangrijke bijdrage aan de cultuurhistorie. Vaak laat dit gilde ook letterlijk van zich horen. Niet zonder reden staan er schutsbomen bij de gildekamer in de Waterpoort in de vesting. Het gilde nodigt alle 'burgers' op zondag 15 september uit voor de titel 'Burgerkoning' in het geweer te komen.

HEUSDEN - "Om 13.00 uur komen we voor uitleg samen in onze gildekamer. Om 14.00 uur start de wedstrijd. Iedereen die in Heusden of Oudheusden woont, kan deze middag meedingen naar de titel 'Burgerkoning'. De deelnemers moeten wel ouder zijn dan 14 jaar. Leden van andere gilden zijn helaas uitgesloten. Er wordt geschoten op een houten vogel, die bevestigd is aan één van onze schutsbomen. Diegene die het laatste stuk van de vogel er af schiet, mag zich een jaar lang burgerkoning noemen", aldus Noortje Bool. De koning krijgt bovendien een jaar gratis lidmaatschap.

Sint Blasiusgilde

Het jaarlijkse burgerkoningschieten is een mooie kans om kennis te komen maken met het gilde. Het Sint Blasiusgilde telt 35 leden en komt twee keer per week bijeen. De activiteiten lopen uiteen van schieten, jeu de boules, tot darten. Belangstellenden - zowel mannen als vrouwen - zijn iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur en zaterdag vanaf 17.00 uur van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Aanmelden voor het burgerkoningschieten kan tot 10 september via blasiusgilde@hotmail.com.

Meer berichten