Voeten van de vloer bij het krokodillen drijfzandspel op het Raadhuisplein!
Voeten van de vloer bij het krokodillen drijfzandspel op het Raadhuisplein! (Fotoclub Drunen)

Drunense jeugd heeft met volle teugen genoten van JVV activiteitenweek

  Verenigingen

Van zondag 11 tot en met zaterdag 17 augustus heeft de jeugd van Drunen en omstreken kunnen genieten van het grootste aanbod aan activiteiten dat Jeugd Vakantie Vreugd Drunen ooit in één week heeft weten te passen. Al met al hebben alle activiteiten bij elkaar maar liefst 1600 inschrijvingen opgeleverd!

DRUNEN - Met ruim 40 verschillende activiteiten, verspreid over een hele week, was er voor elk kind wel íets te doen in Drunen. Van midgetgolf tot judo, van film kijken tot dansen en springen met het DJ team. Na elke activiteit gingen vrijwel alle kinderen (en vrijwilligers) met een voldaan gevoel en een lach op hun gezicht naar huis terug, of gingen ze verder naar de volgende activiteit.

De drukst bezochte activiteit van dit jaar was Monkey Town, met in totaal 140 aanwezigen. De Speelwinkel volgde hier zeer kort op met maar liefst 125 deelnemers! Ook de nieuwe activiteiten zoals de bootcamp, het turnen en hockey werden goed bezocht. De bakworkshop bij de Emmamolen te Nieuwkuijk was zelfs zo populair dat er tijdens de voor-inschrijvingen besloten is om een tweede tijdslot in te voeren!

Een ander groots succes was het schilderen, wat dit jaar in de plaats is gekomen van het straattekenen. Hier deden dit jaar zo’n 65 kinderen enthousiast aan mee. Een deel van deze kinderen kwam met een knutselwerk dat ze een uur eerder gemaakt hadden bij de timmermorgen. Het aantal inschrijvingen bij het schilderen verraste zelfs Tosca, organisatrice van deze activiteit, maar samen met haar vrijwilligers heeft ze alles in goede banen weten te leiden: “De kinderen zijn erg enthousiast aan de gang gegaan en hebben hele mooie kunstwerkjes gemaakt.”

Wederom was het Bos- en Duinavontuur (een 23-uurs kampeeractiviteit) een daverend succes! Dit jaar was het thema Expeditie Robinson. Daarom streefde de organisatie er extra naar om zoveel mogelijk competitie tussen groepen te creëren door spellen zoveel mogelijk tegelijkertijd tegen elkaar te laten plaatsvinden waar voorheen groepen tussen spellen rouleerden. De strijd ging al snel van start op het Raadhuisplein, het verzamelpunt van deze activiteit. Hierbij raceten vijf groepen deelnemers tegen elkaar naar de finish zonder de grond aan te mogen raken. Teamwork was essentieel om de voorwerpen waarop ze mochten staan zo snel mogelijk naar voren te krijgen. De strijd ging na een pleinentocht met maar liefst zes spellen, waaronder een heuse geblindeerde eetproef, verder op het kampterrein, dit maal voor het eerst bij de Drunense scouting. De verhuizing van de Roeivijver naar de scouting werd door zowel de deelnemers als de vrijwilligers als een welkome verandering ontvangen.

Na een heel inspannende, maar ook zeer gezellige laatste vakantieweek kunnen de deelnemers en vrijwilligers weer volop aan de slag met school en werk. De organisatie hoopt er volgend jaar een nog groter succes van te maken! Tot die tijd kan iedereen die deel uitmaakte van deze week nog nagenieten van alle foto’s die gemaakt zijn via het fotoalbum op de website van JVV: www.jvvdrunen.nl/wp/

Meer berichten