Ook Hof 't Einde in Loon op Zand opent aanstaande zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur de tuinpoorten voor publiek.
Ook Hof 't Einde in Loon op Zand opent aanstaande zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur de tuinpoorten voor publiek. (Foto: )

Nazomerse kleurenpracht in de tuin

  Verenigingen

Het is me de zomer wel, met opnieuw een tekort aan regen en de tropische temperaturen van eind juli nog in het achterhoofd. Maar ondanks alle weerperikelen zijn de tuinen nog steeds in topconditie. En de nazomer heeft zo ook zijn bijzondere charme met luchtige grassen die zich mengen met de felle kleuren van de nazomerse bloeiers en de eerste kleurige bessen. De tuin is anders, maar nog steeds mooi. Dus kom gezellig kijken en genieten van al dit moois tijdens een nieuwe editie van 'Open Tuinen Midden Brabant'.

REGIO - Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus zwaaien de tuinpoorten van zes tuinen in Midden Brabant voor de laatste keer dit jaar weer open. Je bent inmiddels al voor het 15e achtereenvolgende jaar van harte welkom in de tuinen. In de jaren zijn er tuinen die hun poorten al dan niet definitief gesloten hebben en er zijn nieuwe tuinen gekomen die hun plaats in de ronde van de 'Open Tuinen Midden Brabant' hebben ingenomen. De tuiniers zijn stuk voor stuk bijzonder trots op hun tuin, hebben die vaak helemaal zelf ontworpen en aangelegd en willen je graag mee laten genieten van al het moois dat de tuin te bieden heeft.

Pak de fiets

De tuinen liggen niet al te ver van elkaar in Drunen, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel en Loon op Zand. Pak dus eventueel de fiets en maak er samen een fijne fietstocht van door het mooie Brabantse land. Misschien lukt dat niet in één dag, maar dan plak je er toch gewoon nog een extra dagje bij.

Plantjes en honing

In de diverse tuinen zijn onder andere allerlei plantjes te koop of honing uit de eigen hof, want een aantal tuiniers is daarnaast ook fervent imker. De deelnemende tuinen zijn op zaterdag 17 en zondag 18 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de entree bedraagt 2,50 euro per persoon per tuin (inclusief een consumptie). Kijk op www.tuinenmiddenbrabant.nl voor meer informatie over de diverse tuinen en hele mooie foto's. Ook kun je er zelf een routebeschrijving samenstellen.

Deelnemende tuinen

De 6 Tuinen in Midden Brabant die dit weekend de poorten open zetten zijn: Tuin De Dwerg aan de Kleinestraat 17 in Drunen (alleen op zondag open), Tuin Groenhoven aan de Raadhuisstraat 112 in Sprang-Capelle, Tuin De Dijkgaerd aan de Zuidhollandsedijk 1 in Kaatsheuvel, Tuin Ons Buiten aan de Kraanven 10 in Loon op Zand, Tuin Hof 't Einde aan de Bergstraat 66 in Loon op Zand en de tuinen van Landgoed Het Witte Kasteel aan de Kasteellaan 17 in Loon op Zand (alleen op zondag geopend).

Meer berichten