Oud-eigenaar van ‘Het Vat’ Cees Verbunt stond vorig jaar na 35 jaar weer aan de start van de Kermisproloog in Haarsteeg.
Oud-eigenaar van ‘Het Vat’ Cees Verbunt stond vorig jaar na 35 jaar weer aan de start van de Kermisproloog in Haarsteeg. (Foto: )

'Tour des Trois Cols' bij Kermisproloog in Haarsteeg

  Verenigingen

Stichting Hart voor Haarsteeg opent zaterdag 7 september met de Kermisproloog op ludieke wijze de Haarsteegse kermis. De korte snelle wielertour bevat deze tweede editie een drietal 'beklimmingen' en is dit jaar naast de Rode trui, ook de Borreltjestrui een heuse collectorsitem.

door Marjolijn van Spaandonk

HAARSTEEG - Om meer leven in de brouwerij te krijgen is vorig jaar besloten de kermis van de bouwvak naar het eerste weekend van september te verplaatsen en de Kermisproloog nieuw leven in te blazen. Een evenement dat 36 jaar geleden werd georganiseerd bij Café Het Vat in Haarsteeg. "Het begon als een grapje, maar we hadden vorig jaar al 92 aanmeldingen ", aldus William van Son, commissielid van Stichting Hart voor Haarsteeg. "We hopen op meer deelnemers en gaan eerder, om 15.00 uur van start. Op veler verzoek is de damesklasse toegevoegd en zal evenals vorig jaar waarschijnlijk een bekende wieler het eerste startschot geven." Deelnemers kunnen zich opgeven voor de amateurklasse, de liefhebbersklasse voor zowel dames als heren, de jeugdklasse tot 14 jaar en de kermisklasse. "Voor de kermisklasse is de opdracht: doe maar iets met je fiets", legt William uit. "Naast de Rode trui voor de snelste tijd, is er ditmaal voor het eerst een Borreltjestrui te winnen voor de meest ludieke deelnemer aan de kermisklasse."

Drie beklimmingen

De route van 5,4 voor de jeugdklasse en 7,8 voor de overige klassen loopt langs de Haarsteegse Wiel en bevat drie beklimmingen; de Col du Kaay bij De Steeg, de Col du Fort bij Hedikhuizen en Col du Gooij vernoemd naar Arno van den Dungen. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er elke 1 of 2 minuten gestart vanaf een verhoging bij De Steeg. "Het publiek ziet dan ook continu iedereen starten en finishen", aldus William. "Maar pas op! Er kan dopingcontrole plaatsvinden."

Feestavond

Na de prijsuitreiking om 20.00 uur mét rondemissen volgt een feestavond met de band The Southern Blues Explosion. Zondag 8 september kan er van 12.00 tot 17.00 uur op het plein bij Roy's Diner genoten worden van optredens van kappellen. Vanaf 17.00 uur speelt de rockband The Indeps.

Inschrijven

Schrijf je in voor deelname aan de Kermisproloog op zaterdag 7 september via de Facebookpagina van Stichting Hart voor Haarsteeg of dorpscafé De Steeg in Haarsteeg. Voor meer informatie stuur je een mail naar kermisprolooghaarsteeg@gmail.com. De inschrijfkosten van 7,50 euro per persoon komen ten goede aan Stichting Hart voor Haarsteeg. De Kermisproloog gaat om 15.00 uur van start bij De Steeg aan de Meester Prinsenstraat 38 te Haarsteeg.

Meer berichten