Vendelgroet bij de opening van Jeugd Vakantie Werk op 11 augustus.
Vendelgroet bij de opening van Jeugd Vakantie Werk op 11 augustus. (Foto: Josje van Loon)

Gilde pakt draad weer op na geslaagde Kringdag

  Verenigingen

Na de geslaagde Kringdag van Kring Maasland op 30 juni, pakt het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk na een korte stop de activiteiten weer op. Te beginnen met de deelname aan de vierde wedstrijd van de LSB op 24 augustus bij Sint Hubertus in Drunen. Ook is het gilde aanwezig zijn bij het jhr. Serraris Concours dat op 31 augustus gehouden wordt bij het OLV Schuts in Elshout. Daarnaast nemen enkele leden deel aan de wedstrijd NBFS Geweerschieten op 1 september bij het gilde St. Anthonis-St. Sebastiaan in Udenhout. Gevolgd door alweer de 9e onderlinge wedstrijd op 7 september op het eigen schutsterrein aan de Meerdijk in Nieuwkuijk.

NIEUWKUIJK - Maar het gilde doet meer dan dat. Op 10 augustus nam een aantal gildebroeders en -zusters als vrijwilliger deel aan de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van het Jeugd Vakantie Werk (JVW). Dit als tegenprestatie voor de hulp die het JVW gegeven heeft bij de Kringdag op 30 juni. Op 11 augustus – tijdens de opening van deze vakantieweek - bracht het gilde een vendelgroet ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Op 16 augustus zijn een aantal van de leden ook aanwezig bij de sponsorviering van JVW.

Augustinusviering

Op 1 september presenteert een afvaardiging van het gilde zich bij de jaarlijkse Augustinusviering in de Sint Jan Geboortekerk in Vlijmen. Tenslotte neemt het Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk aan de viering van het 550-jarig bestaan van St. Catharina Vlijmen. Dit feest wordt op 8 september gevierd op het schietterrein aan de Moerputten in Vlijmen.

Nieuwkuijk Ontmoet

Zoals u leest is het gilde Sint Joris van Onsenoort een actieve vereniging die uitdagingen niet uit de weg gaat. Dit alles onder het motto 'Nieuwkuijk Ontmoet'. Mocht uw belangstelling zijn gewekt, dan bent u van harte welkom om één van bovenstaande activiteiten bij te wonen. Kijk voor meer informatie op www.sintjorisgildenieuwkuijk.nl.

Meer berichten