De deelnemers aan de Heusdense Heerenrit laten hun brommers en motoren graag en met trots aan iedereen zien!
De deelnemers aan de Heusdense Heerenrit laten hun brommers en motoren graag en met trots aan iedereen zien! (Foto: )

Rijden in stijl: Heusdense Heerenrit

  Verenigingen

Op zondagmiddag 1 september verzamelen zich op het Raadhuisplein in Drunen tientallen brommers en motoren voor de Heusdense Heerenrit. De tourtocht door de regio is georganiseerd voor het goede doel Villa Pardoes. De dresscode van de deelnemers is chique, zien en gezien worden, volgens de traditie van een gentleman's ride.

door Marjolijn van Spaandonk

DRUNEN - Voor deze derde editie is gekozen voor het goede doel Villa Pardoes. "We willen graag een onafhankelijk evenement zijn en diverse doelen ondersteunen", verklaart Bas van Venrooij. "Ditmaal hebben we daarom gekozen voor het regionale doel Villa Pardoes. Een partner die graag met ons meedenkt en zich inzet voor kinderen met een ernstige aandoening en hun familie. Een doel dat aansluit bij de missie waaruit de Heusdense Heerenrit is ontstaan; inzamelen van geld voor ernstig zieke kinderen." Het vertrekpunt is 'Het Lokaal' op het Raadhuisplein alwaar we vanaf 12.30 uur verzamelen en om 13.00 uur vertrekken." In stijl uiteraard. Als een gentleman met frisse vesten, maatpak, getrimde snor en natuurlijk ladyfolk style. Zien en gezien worden, is het credo. "Vorig jaar was de Heusdene Heerenrit met 75 inschrijvingen een groot succes", aldus Bas. "Het is fantastisch te zien dat al vanaf de eerste editie de deelnemers zo goed gehoor geven aan de dresscode. Trouwpakken worden weer afgestoft en kledingstijlen uit de tijd van de Zundapp en Kreidler, die ook meerijden, komen weer tot leven. Mensen zijn daar heel creatief in en het is gaaf om te zien dat de Heusdense Heerenrit zo één geheel vormt."

Twee routes

Evenals vorig jaar bestaat de Heusdense Heerenrit uit twee afzonderlijke routes voor brommers en motoren. Onderweg wordt een verfrissende pauze ingelast bij de Emmamolen. De eerste deelnemers worden vanaf 15.30 uur weer terugverwacht op het Raadhuisplein voor een gezamenlijke afsluitende borrel.
Bas: "Voor 2000 euro kan Villa Pardoes een gezin een week lang opvangen. Een doel dat voor de stichting Heusdense Heerenrit én de deelnemers heel tastbaar is. Iedereen is meer dan welkom hier door deelname of donatie aan bij te dragen."

Inschrijven

Inschrijven voor de Heusdense Heerenrit kan via de site www.heusdenseheerenrit.nl en op de dag zelf tot 12.30 uur op het Raadhuisplein. De deelnamekosten bedraagt 15 euro per inschrijving waarvan de opbrengst vrijwel volledig ten goede komt aan Villa Pardoes. De routes van de gemotoriseerde rit in stijl zijn binnen twee weken online te vinden op de facebookpagina van de Heusdense Heerenrit. Komt dat zien!

Meer berichten