De laatste vakantieweek gaat in Herpt van start met het timmerdorp. Met hamers en spijkers wordt een compleet dorp gebouwd. Opletten dat je niet op je duim slaat dus...
De laatste vakantieweek gaat in Herpt van start met het timmerdorp. Met hamers en spijkers wordt een compleet dorp gebouwd. Opletten dat je niet op je duim slaat dus... (Foto: )

Laatste vakantieweek in zicht

  Verenigingen

Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Heusden hoeven zich de komende week geen moment te vervelen. Gedurende de laatste vakantieweek wordt in de meeste kernen een speelweek gehouden. Hierbij staat het meedoen in plaats van het winnen centraal.

REGIO - Een grote groep vrijwilligers is al enige tijd bezig om deze weken tot een groot succes te maken. Zij worden hierbij ondersteund door ouders,  Heusdense bedrijven en instellingen. De gemeente  ondersteunt de speelweken met subsidie. Met een variatie aan activiteiten worden de kinderen uitgedaagd. Hierbij valt de creativiteit en de inzet van de organisatoren op. Alles wordt op alles gezet om deze speelweek tot een succes te maken. Een greep uit het programma.

Drunen

In Drunen wordt de jeugdvakantieweek van 11 tot en met 17 augustus gehouden. Op het programma staat vliegeren, midgetgolfen, lasergamen, toneelspelen en trampolinespringen. Ook kunnen kinderen zelf brood bakken in de Emmamolen in Nieuwkuijk.

Vlijmen

Het complex van Mariënkroon in Nieuwkuijk is een belangrijke locatie voor de vakantiespelen in Vlijmen. Deze worden van 12 tot en met 17 augustus gehouden. Kleine kinderen kunnen onder andere een bezoek brengen aan de poppendokter en er is een kinderplaatjesbingo. Voor de oudere leerlingen wordt in de avonduren een griezelspooktocht rond de Visvijver gehouden. Het programma voorziet verder in een doe-markt, workshops, dansen, karate, bakken en films kijken. De vakantieweek wordt afgesloten met een brandweerdag.

Heusden

Ook het activiteitencomité in Heusden pakt dit jaar stevig uit. Tijdens de vakantieweek wordt er een groot aantal activiteiten voor de schooljeugd georganiseerd. De week wordt afgesloten met een BBQ. Tijdens de bonte avond treden de kinderen op voor een jury.

Herpt

In Herpt wordt op 12 augustus traditiegetrouw gestart met het timmerdorp. Met afvalhout, hamers en spijkers wordt het dorp in elkaar geknutseld. Daarnaast staat er een bezoek aan een kinderboerderij, camping, atelier, speeltuin en het Bakkersmuseum op het programma. Ook kunnen de kinderen zwemmen, meedoen aan een speurtocht en een poppendokter bezoeken. Op 16 augustus is er een kinderzeskamp en de speelweek wordt afgesloten met een playbackshow.

Haarsteeg

In Haarsteeg worden van 14 tot en met 16 augustus allerlei boeiende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Te beginnen met het timmerdorp. Voor de groepen 1 tot en met 4 is er daarnaast een huifkartocht, er komt een poppendokter op bezoek en er worden spelletjes gespeeld. Kids uit groep 5 tot en met 8 kunnen een theaterworkshop volgen en ook is er een spookkamp met overnachting in tent. Op 15 augustus kunnen de kinderen creatief losgaan en in de avonduren wacht hen een vossenjacht.

Vliedberg/Nieuwkuijk

Jeugdvakantiewerk Vliedberg-Nieuwkuijk viert haar 50-jarig bestaan met een bijzondere speelweek op de wielerbaan in Nieuwkuijk. Op 11 augustus wordt gestart met de 'Muddy kidsrun'. De dagen daarna staat er onder andere een visactiviteit, bingo, disco, dropping en knutselactiviteit op het programma. De speelweek wordt op 16 augustus afgesloten met een spellenochtend voor alle deelnemers.

Elshout

De speelweek in Elshout heeft als thema 'Op de Boerderij'. De start is op 12 augustus met timmeren en knutselen. Op 13 augustus worden op het sportpark boerenspelen gehouden. Een dag later reizen de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 af naar Natuurspeeltuin De Hoppies in Ammerzoden. Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 zijn bij SC Elshout welkom voor een boerenovernachting. Op 15 augustus is er een speurtocht en op 16 augustus wordt de speelweek afgesloten, maar niet voordat de poppendokter en dierenarts op bezoek zijn geweest.

Oudheusden

In Oudheusden wordt dit jaar wegens omstandigheden geen speelweek georganiseerd.

Meer berichten