Het Eftelingorkest van vioolschool Fiedelino uit Drunen in 2018.
Het Eftelingorkest van vioolschool Fiedelino uit Drunen in 2018.

Optreden vioolschool Fiedelino in de Efteling

  Verenigingen

Op vrijdag 16 augustus zijn de leerlingen van vioolschool Fiedelino uit Drunen te gast in de Efteling. Ze treden die middag op in de kiosk bij Het Witte Paard.

KAATSHEUVEL/DRUNEN - Het orkest bestaat uit 20 violisten in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Gespeeld worden muziekjes van de Efteling attracties, zoals Carnaval Festival, het Menuett, Jungle, Fata Morgana (hierbij zullen ook buikdanseressen aanwezig zijn), Villa Volta, de Danse Macabre (met heksendans), vier nummers uit de Droomvlucht (met dansende elfjes), de Vliegende Hollander, Joris en de Draak en de muziek van Raveleijn. De arrangementen zijn door viooldocent Leontien Akkerman 20 jaar geleden speciaal voor Fiedelino gemaakt.

Negen Pleinen Festijn

De violisten boffen, want op vrijdag 16 augustus is de Efteling tot 23.00 uur open vanwege het Negen Pleinen Festijn. De week voor het optreden was er een vioolkampje waarin veel gemusiceerd is, waarin gewerkt werd aan muziektheorie voor de theorie-examens en natuurlijk ook andere gezellige dingen gedaan zijn. Komend seizoen wil Leontien, bij voldoende belangstelling, een kleutergroep starten met kinderen van rond de 5 en 6 jaar.

Tijdstip optreden

Wilt u het optreden in de Efteling bijwonen? Op de dag zelf wordt pas bekend gemaakt hoe laat het orkest optreedt. Wilt u de tijd weten, dan kunt u kijken op de aankondiging in de kiosk bij het Witte paard of op die dag een whatsappje sturen naar 06-40453334.

Meer berichten