Het Bewaarde Land bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!
Het Bewaarde Land bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Het Bewaarde Land bestaat 10 jaar

  Verenigingen

Het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land bestaat alweer 10 jaar op de locatie aan de zuidkant van de Loonse en Drunense Duinen. Samen met de kinderen van groep 6 van basisschool De Dromenvanger, wethouder Mart van der Poel van de gemeente Heusden en natuurlijk de onmisbare vrijwilligers werd dit woensdag gevierd.

REGIO - De genodigden werden ontvangen zoals de kinderen ook ontvangen worden: met soep van vrouw Fleur en een leuk spel. De kinderen van basisschool De Dromenvanger presenteerden vervolgens op ludieke wijze wat ze allemaal beleefd en geleerd hebben tijdens hun bezoek aan Het Bewaarde Land. Zo konden alle genodigden, waaronder de wethouder, zelf eens aan den lijve ontdekken waarom dit natuurbelevingsprogramma zo bijzonder is. Wethouder Van der Poel: "Elk kind zou dit mee moeten maken. Voor de ervaring in de natuur op zich, maar ook voor de lange termijn impact. De kracht van dit programma is de herhaling, het meerdaags buiten zijn. Voor de kinderen zijn deze drie dagen in de natuur steeds weer een ervaring voor het leven. Op naar de volgende 10 jaar!"

Inmiddels heeft de locatie in De Loonse en Drunense Duinen al bijna 2.000 kinderen alleen al uit de gemeente Heusden mogen ontvangen. En ze zijn nog steeds enthousiast: "Vooral het waterdiertjes vissen was cool" en "ik heb hele grote dennenappels gevonden!" waren kreten die vandaag werden gehoord. Ook de juf kan het iedereen aanraden: "Even niet binnen vier muren, maar lekker buiten in de natuur. En ze leren hier een hoop! In een tijd waar de kinderen steeds meer binnen spelen, vind ik het juist zo belangrijk dat ze allemaal lekker buiten zijn."

Voor de vrijwilligers zijn de dagen in Het Bewaarde Land vermoeiend maar ontzettend. Wachter Woudaap: "Wat is het iedere keer toch geweldig om te zien hoe kinderen in die drie dagen in de natuur zoveel leren op een 'natuurlijke manier'. Je ziet bij vrijwel alle kinderen dat hun band met de natuur naar boven komt en op speelse wijze wordt vergroot. Ik krijg er iedere keer weer energie van en het maakt me altijd blij! We gaan er voorlopig heerlijk mee door!"

Wil jij ook vrijwilliger worden of met je klas op bezoek komen? Kijk dan op www.hetbewaardeland.nl.

Meer berichten