De rozen staan overal weer prachtig in bloei.
De rozen staan overal weer prachtig in bloei. (Foto: )

Kijkje in de mooiste tuinen van de regio

  Verenigingen

De zomer barst los met rozenbloei en geur. De borders komen op kleur en het groen is overvloedig. Tijd om lekker te genieten in je tuin, óf om eens over de heg te kijken bij een ander.

REGIO - Zaterdag 6 en zondag 7 juli staan de tuinpoorten weer open van de tuinen in Midden Brabant. Je bent inmiddels al voor het 15e achtereenvolgende jaar van harte welkom in de tuinen. In de jaren zijn er tuinen die hun poorten al dan niet definitief gesloten hebben en er zijn nieuwe tuinen bijgekomen die hun plaats in de ronde van de 'Open Tuinen Midden Brabant' hebben ingenomen.

De tuiniers zijn trots op hun tuin, hebben die vaak zelf ontworpen en aangelegd en willen je graag mee laten genieten van al het moois. De tuinen liggen niet al te ver van elkaar in Drunen, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, 's Gravenmoer en Loon op Zand. Pak dus eventueel de fiets en maak er fijne fietstocht van door het mooie Brabantse land. Misschien lukt dat niet in één dag, maar dan plak je er toch gewoon nog een dagje aan vast.

In de diverse tuinen zijn er plantjes te koop. In de Dijkgaerd in Kaatsheuvel is Maria Spapens van De Vaartse Hof aanwezig met haar heerlijke jam uit eigen hof en ook tuinvereniging Groei & Bloei presenteert zich dit weekend. De 7 Tuinen in Midden Brabant die dit weekend de poorten open zetten zijn:
Tuin De Dwerg aan de Kleinestraat 17 in Drunen (tel. 0416-853363). Let op: Alleen op zondag open!
Groenhoven aan de Raadhuisstraat 112 in Sprang-Capelle (tel. 0416-540540).
De Dijkgaerd aan de Zuidhollandsedijk 1 in Kaatsheuvel (www.dedijkgaerd.nl/tel. 0416-272936).
De Tuynkamer aan de Vaartweg 35 in 's Gravenmoer (www.tuynkamer.eu/tel. 0162- 322665).
Ons Buiten aan de Kraanven 10 in Loon op Zand (tel. 0416-363959). Let op: Alleen op zondag open!
Hof 't Einde aan de Bergstraat 66 in Loon op Zand (www.hofteinde.nl/tel. 0416-365455).
Tuinen van Landgoed Het Witte Kasteel aan de Kasteellaan 17 in Loon op Zand. Let op: Alleen op zondag open!.

De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de entree bedraagt 2,50 euro per persoon per tuin (inclusief een consumptie). Op de website www.tuinenmiddenbrabant.nl vind je meer informatie over de diverse tuinen en mooie foto's en kun je ook een routebeschrijving samenstellen.

Meer berichten