Albateso is een gemengd koor uit Haarsteeg dat in 1997 is opgericht. Op zondag 26 mei presenteren zij samen met de Decibellen een concert in de Caleidoscoop in Vlijmen. Foto: Kim Fotografie
Albateso is een gemengd koor uit Haarsteeg dat in 1997 is opgericht. Op zondag 26 mei presenteren zij samen met de Decibellen een concert in de Caleidoscoop in Vlijmen. Foto: Kim Fotografie (Kim Fotografie)

Koor Albateso en de Decibellen presenteren samen concert

  Verenigingen

Koor Albateso uit Haarsteeg en muziekgroep de Decibellen uit Vlijmen presenteren samen een concert. En wel op zondag 26 mei om 14.30 in de Caleidoscoop aan de Jan Steenstraat 2 op de Vliedberg in Vlijmen. Kaarten kosten 5 euro. Reserveren kan via 073-5130071, of via non-sens@home.nl.

VLIJMEN - Albateso heeft de gewoonte om elk jaar een mix van nieuw ingestudeerde nummers en enkele nummers uit het bestaande repertoire te presenteren in een concert. De vereniging zoekt telkens samenwerking met een ander muzikaal gezelschap. Deze keer is dat een bijzondere groep, namelijk De Decibellen. Muzikanten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, die hun muziek op een enthousiaste manier ten gehore brengen. Het motto van het concert is 'vrienden'. Muziek verbindt mensen. In de muziek wordt vriendschap ook vaak bezongen. Hetgeen blijkt uit het programma van dit concert. Vriendschap is naast gezondheid het belangrijkste voor ieder mens. Gelukkig is echte vriendschap niet te koop en dus bereikbaar voor iedereen. Nieuwe tijden brengen nieuwe mogelijkheden. De sociale media hebben het sluiten van vriendschappen misschien oppervlakkiger, maar wel gemakkelijker gemaakt. Beide muziekgezelschappen hopen dat u gaat genieten van het concert, dat naast muziek ook de kans biedt anderen te treffen.

Koor Albateso

Albateso is een gemengd koor uit Haarsteeg dat bestaat uit zo'n 40 leden. Het werd opgericht in 1997. Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit zowel populaire als klassieke muziek. Zoals de naam duidelijk maakt wordt er vierstemmig gezongen. Albateso is de afkorting van de stemtypen alten, bassen, tenoren en sopranen. De muzikale leiding van het koor berust bij dirigent Maarten van den Hoven. Hij studeerde piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Naast muziekdocent en muzikaal leider is hij ook een veelgevraagd begeleider en vocaal actief als solist. Na enkele jaren Albateso begeleid te hebben op piano werd Maarten in 2008 ook muzikaal leider van het koor.

De Decibellen

Muziekgroep De Decibellen uit Vlijmen is onderdeel van Stichting Eigenwijs. Deze biedt een zinvolle vrijetijdsbesteding door middel van hobby, toneel en muziek aan ruim 70 mensen met een verstandelijk beperking. De Decibellen is een orkest met 37 muzikanten. Met 9 vrijwilligers en 3 ondersteuners repeteren ze om de 2 weken in Het Patronaat in Nieuwkuijk en ieder jaar verzorgen ze een aantal optredens. Dit wordt met veel enthousiasme gedaan. Het repertoire is breed. Van Gers Pardoel, tot de Beatles!

Meer berichten