Toon van der Lee, Gerdien van Overdijk, Paula van der Lee en Thijs van Overdijk. Samen 108 jaar actief in de Nieuwkuijk-kantine. Vrijdag neemt de club op grootse wijze afscheid. Foto: Wout Pluijmert
Toon van der Lee, Gerdien van Overdijk, Paula van der Lee en Thijs van Overdijk. Samen 108 jaar actief in de Nieuwkuijk-kantine. Vrijdag neemt de club op grootse wijze afscheid. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Groot feest bij afscheid van Toon, Gerdien, Paula en Thijs

  Verenigingen

In 1988, 31 jaar geleden, namen Gerdien en Thijs van Overdijk bij voetbalclub Nieuwkuijk het kantinewerk over van Tonnie en Johan Meerburg. In 1998 hadden Thijs en Gerdien extra handjes nodig. Vanaf dat moment zijn Toon en Paula van der Lee bij het kantinewerk betrokken.

NIEUWKUIJK - Een ingewerkt team met Thijs en Paula in de keuken en Gerdien en Toon achter de bar. Gerdien regelt de inkoop, Thijs doet de boekhouding. Gerdien: "Wij zijn met hulp van nog eens veertien mensen echt een gouden team." Het is van bescheiden naar veel groter gegroeid. Nieuwkuijk is naast voetbal ook een feestclub. "Het gemoedelijke van destijds is wel veranderd. De club is zo gegroeid. Wat nu hier gebeurt is echt niet normaal. Dat is in de hele regio bekend. Vanuit andere kantines komt men naar 'Kuijk' voor de derde helft. In het Brabants Dagblad heb je die rubriek waarbij spelers naar de gezelligste kantine wordt gevraagd. Tachtig procent in de regio noemt dan Nieuwkuijk", weet Thijs. Het clubgebouw is klaar voor de toekomst. Drie jaar geleden kregen de kantine en keuken een complete facelift. Strakker, maar absoluut niet kil. "Hier komen andere verenigingen foto's maken en vragen hoe wij te werk zijn gegaan." Vrijdagavond nemen Gerdien, Paula, Thijs en Toon met een groot feest afscheid van hun voetballers.

Meer berichten