In de eerste twee weken van de zomervakantie kunnen 55-plussers deelnemen aan allerlei recreatieve, educatieve, sportieve en culturele activiteiten.
In de eerste twee weken van de zomervakantie kunnen 55-plussers deelnemen aan allerlei recreatieve, educatieve, sportieve en culturele activiteiten.

Zomerschool Heusden bestaat 10 jaar

  Verenigingen

De Zomerschool voor Senioren is in 2009 opgericht met het doel ouderen met elkaar in contact te brengen en eenzaamheid te voorkomen. Vooral tijdens de zomermaanden als veel buurthuizen gesloten zijn, activiteiten bij sport- en hobbyclubs stil liggen, en (klein)kinderen met vakantie zijn.

REGIO - In de eerste twee weken van de zomervakantie kunnen 55-plussers deelnemen aan allerlei recreatieve, educatieve, sportieve en culturele activiteiten. In die voorbije tien jaar is de Zomerschool uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement. De organisatie wil stilstaan bij dit jubileum en heeft naast het reguliere programma een feestdag ingebouwd. Deze is op 15 juli; de eerste dag van de zomerschoolweken. 's Morgens is er een officieel deel in de Ster in Nieuwkuijk, 's middags wordt er een rondje Heusden gedaan. Het officiële deel is gratis, wel vooraf aanmelden. Dat kan via het formulier dat bij de brochure van de Zomerschool is bijgevoegd. Daarna start rond 11.30 uur de reis door Heusden. Deelnemers krijgen een lunchpakket en een routebeschrijving. Dit rondje is voor de sportievelingen op de fiets te doen. Iets minder sportief of enigszins beperkt, dan kan dat ook op de e-bike, busje of auto. Tijdens dit rondje Heusden worden alle kernen bezocht, moeten opdrachten worden uitgevoerd en worden lekkernijen of kleinigheden aangeboden. Ook hiervoor is aanmelden verplicht.

Daarnaast is er het reguliere programma dat loopt van 16 tot en met 26 juli. Bedrijven worden bezocht, zoals Durea, Mandenmakerij Versteeg, heemkundekring Onsenoort, aspergebedrijf in de kas, en het gemeentehuis in Vlijmen. Daarnaast is er een uitstapje naar een Tatooshop, ga je op bezoek bij het Gilde en staat een bezoek aan het Paleis van Justitie op het programma. En wat te denken van de rondleidingen door Het Zwanenbroedershuis in Den Bosch en het Huis van Waalwijk. Verder zijn er diverse workshops zoals koken, bitterballen draaien, worstenbroodjes bakken, keramiek schilderen, porselein stippen, gelaatkunde en likeur maken. Voor degenen die graag meedoen aan buitenactiviteiten zijn er fietstochten en wandelingen. En natuurlijk is er weer een gezellige muziekmiddag met loterij op zondag en wordt de welbekende vaartocht op de Dieze op virtuele wijze gepresenteerd in het Patronaat in Nieuwkuijk. In De Korf in Vlijmen is weer een High Tea en de lunch op de laatste vrijdag van de Zomerschool is wederom in De Ster in Nieuwkuijk. In de brochure staan alle activiteiten en hoe ingeschreven kan worden. Deze wordt bezorgd bij alle leden van de ouderenverenigingen. Overige belangstellenden kunnen het boekje halen bij gemeentehuizen, bibliotheken en buurthuizen in de gemeente Heusden, of kijk op www.zomerschoolsenioren.nl. Daar kan ook ingeschreven worden. Inschrijfformulieren dienen voor 1 juni ingeleverd te worden bij de adressen die in de brochure staan.

Meer berichten