Ga mee op excursie naar Eendenkooi 'De Nieuwe Kooi' in de Rijskampen.
Ga mee op excursie naar Eendenkooi 'De Nieuwe Kooi' in de Rijskampen. (Foto: )

Excursie naar Eendenkooi 'de Nieuwe Kooi' in de Gement

  Verenigingen

Op dinsdagavond 16 april verzorgt Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden een excursie naar Eendenkooi 'De Nieuwe Kooi' in de Rijskampen. Dit is een eendenkooi met een eiken-essenkooibos. Gids is Fons Mandigers, gebiedsmanager van Natuurmonumenten. Na aanmelding via info@natuurenmilieuheusden.nl ontvangt u de verzamellocatie. Deze activiteit is gratis. Goed schoeisel aanbevolen: laarzen of waterdichte schoenen.

REGIO - De Gement en Rijskampen liggen tussen de dijk van Drongelens Kanaal en de verlaten spoordijk van het Halve Zolenlijntje. Door verschillende gronden in de Gement en door vele overstromingen vindt men er bijzondere planten en dieren. De Gement is een beschermd gebied voor weidevogels, ganzen en zwanen. Het is onderdeel van het NatuurNetwerk Brabant.
Nabij de Gement, in het gebied Rijskampen, bevinden zich twee eendenkooien: De Oude Kooi en de Nieuwe Kooi. Het doel van het bezoek, de Nieuwe Kooi, is aangelegd in 1652 en verkeert nog steeds in goede staat. Een wandeling met cultuurhistorische aspecten door een schitterend natuurgebied! Normaal gesproken is deze kooi – sinds 1956 in het bezit van Natuurmonumenten – verboden toegang.

Meer berichten