De slagwerkgroep in actie op het Raadhuisplein in Drunen.
De slagwerkgroep in actie op het Raadhuisplein in Drunen.

Slagwerkgroep Harmonie Drunen naar Kempisch Slagwerkfestival

  Verenigingen

Slagwerkgroep Drunen van Harmonie Drunen neemt zaterdag deel aan het Kempisch Slagwerkfestival in Riethoven. Dit festival wordt voor de eerste keer georganiseerd door het Riethovens Harmonie Corps. De Slagwerkgroep gaat vier muziekwerken uitvoeren, waarvan één wordt gejureerd: Elements.

DRUNEN - Elements gaat over natuurelementen. Alle elementen zijn te horen. Elements is een mooi, dynamisch maar ook complex muziekwerk. Het muziekwerk duurt ruim 8 minuten. Er is voor de slagwerkers veel uit te halen. De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang.

Jeugd slagwerkgroep

Naast Elements brengt de Slagwerkgroep ook A little prayer, Martin Garrix medley en Drums Louder Gooder ten gehore. Bij de laatste twee muziekwerken gaan leden van de Jeugd Slagwerkgroep meespelen. Voor de jonge muzikanten wordt het de eerste keer dat zij op een festival gaan optreden.

Kempisch Slagwerkfestival

Het Kempisch Slagwerkfestival vindt aanstaande zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur plaats in bedrijfshal KEMI (Hennepstraat 8, 5561 AC) in Riethoven. Het optreden van Slagwerkgroep Drunen is gepland van 15.20 tot 15.50 uur. De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

Meer berichten