Op de foto van links naar rechts Lauri van Ruremonde, adjudant Peter, prinses Elma, Toon Kanters en Veldwachter Hennie.
Op de foto van links naar rechts Lauri van Ruremonde, adjudant Peter, prinses Elma, Toon Kanters en Veldwachter Hennie.

Haorendam reikt cheque uit aan Stichting Eigen-Wijs

  Verenigingen

Stichting Eigen-Wijs is al jaren geen onbekende meer in Haorendam. Eigen-Wijs biedt aan ruim 70 verstandelijk beperkte medemensen een zinvolle vrijetijdsbesteding door middel van hobby, toneel en muziek. Onder de vroegere naam 'Het Zorgenkind' werd er door een deel van de leden onder de naam de Geintrappers, lang geleden al gerepeteerd achter Café de Harmonie in het zogenaamde 'Praathuis'.

HAARSTEEG - Die band met café de Harmonie werd weer stevig aangetrokken toen enkele vrijwilligers van Eigen-Wijs en carnavalsclub Blaostumop, een middag met carnaval organiseerden voor de doelgroep; mensen met een beperking. Deze middagen ( FFEEESSSTT) zijn inmiddels een vast onderdeel op de agenda van Organisatie Haorendam en Stichting Eigen-Wijs. Ook dit jaar werd er  weer ouderwets carnaval gevierd in dorpscafé De Steeg.
Afgelopen 2 jaar heeft een aantal vrijwilligers van Eigen-Wijs meegeholpen als verkeersregelaar in afwachting van de regionale optocht in Haorendam. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat zij  ook dit jaar weer van de partij waren. Zoals ieder jaar konden de bezoekers van deze regionale optocht een vrijwillige bijdrage doneren.
Prinses Elma, Adjudant Peter, Veldwachter Hennie ( PAV team) en Toon Kanters ( man achter de schermen) onthulden maandag 11 maart 2019  samen met Lauri van Ruremonde een hele mooie cheque t.w.v. 920 euro voor stichting Eigen-Wijs, in "het-kluphuis" van stichting Eigen-Wijs in het Patronaat te Nieuwkuijk.
De opbrengst voor zowel Haorendam als  Stichting Eigen-Wijs zal weer geheel geïnvesteerd worden in allerlei  activiteiten.Voor Stichting Eigenwijs: de Knutselklup, de Decibellen, de Doe maar watjes en activiteiten zoals dagje uit, kamp, carnaval en andere festiviteiten. Voor Haorendam; Kletsmaaiers, 11-11 bal, carnavalsmis, 55+ carnaval, kinder en jeugdcarnaval, optocht en allerlei andere activiteiten die binnen Haarsteeg georganiseerd worden. Aan alle mensen die een vrijwillige bijdrage hebben gegeven: Hartelijk dank! U heeft hiermee twee goede doelen gesteund!

Meer berichten