Ook dit jaar presenteert Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een zonnebloemwedstrijd.
Ook dit jaar presenteert Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een zonnebloemwedstrijd.

Zonnebloemwedstrijd Natuur- en Milieuvereniging

  Verenigingen

Ook dit jaar presenteert Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een zonnebloemwedstrijd. De officiële start is tijdens het Voorjaarsfestival op zondag 14 april. Maar des te vroeger je begint, des te groter wordt je zonnebloem. Zaai zo snel mogelijk, en meld je aan voor de wedstrijd via info@natuurenmilieuheusden.nl.

REGIO - Zonder insecten hebben veel vogels niet genoeg te eten. En hebben ook wij mensen minder te eten, omdat insecten vooral veel fruit en groenten moeten bevruchten. Zonnebloemen leveren tijdens de bloei veel nectar voor insecten. En zijn dan daarnaast een prachtige tuinplant. Bovendien leveren ze in de herfst veel zaden voor de vogels.
De lente is inmiddels begonnen, al zou je dat niet zeggen met het weer dat we nu hebben. Maar je kunt nu al heel goed binnen zonnebloemen zaaien. In april kun je de plantjes dan buiten uitplanten. En als kroon op al je werk van bloemen en zonnebloemen vertroetelen, maak je ook nog kans op een mooie prijs. Een ballonvaart met BallonAIRpoort, de luchtballon met de koeien (of de paarden) erop.

Meer berichten