Coolrec heeft in totaal acht locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Elektrische en elektronische apparaten worden er gerecycled tot kunststoffen, metalen en andere grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt.
Coolrec heeft in totaal acht locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Elektrische en elektronische apparaten worden er gerecycled tot kunststoffen, metalen en andere grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt. (Foto: Wilhelmien Marti)

Wat gebeurt er met onze afgedankte apparaten?

  Verenigingen

Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) volgt op donderdagmiddag 13 december weer het Heusdense afval. Dit keer naar de fabriek van Coolrec in Waalwijk. Je kunt daar met eigen ogen zien hoe het harde plastic van huishoudelijke apparaten die je hebt afgedankt wordt opgewaardeerd, zodat het hergebruikt kan worden. Interesse om mee te gaan? Dan graag van tevoren aanmelden via pr@natuurenmilieuheusden.nl. Na aanmelden ontvang je details over tijd en locatie.

REGIO - Coolrec heeft in totaal acht locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Elektrische en elektronische apparaten worden er gerecycled tot kunststoffen, metalen en andere grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt. Coolrec zet bijvoorbeeld 98% van oude koelkasten om tot nieuwe grondstoffen. Op de locatie Waalwijk wordt jaarlijks ruim 35.000 tot 40.000 ton afgedankte kunststof verzameld en gerecycled tot grondstof.
Deze activiteit is onderdeel van het NMVH-programma waarin het Heusdense afval wordt gevolgd. Doel is mensen inzicht te geven in het resultaat van afvalscheiding. Kijk op www.natuurenmilieuheusden.nl voor komende activiteiten van de vereniging.

Meer berichten