De Vogelvriend Nieuwkuijk presenteert dit weekeinde voor de vijftigste keer een vogelshow.
De Vogelvriend Nieuwkuijk presenteert dit weekeinde voor de vijftigste keer een vogelshow.

Vogelvereniging De Vogelvriend bestaat vijftig jaar

  Verenigingen

Vogelvereniging 'De Vogelvriend Nieuwkuijk' is opgericht op 2 juli 1968. Er werd met het houden van vogelshows gestart bij D'n Bork in Nieuwkuijk en daarna zijn deze vogelshows via de Apollo Bar naar Het Patronaat in Nieuwkuijk verhuisd. Deze zomer heeft de vogelvereniging samen met leden reeds aandacht besteed aan het 50-jarig bestaan door een dag met z'n allen naar Avifauna in Alphen aan de Rijn te gaan.

NIEUWKUIJK - De Vogelvriend Nieuwkuijk organiseert dit jaar dus ook alweer voor de vijftigste keer een vogelshow, waarvan de laatste 10 jaar een regionale show. De show van dit jaar wordt gehouden van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november in Het Patronaat aan de Nieuwkuijksestraat 106 in Nieuwkuijk. Dit jaar hebben de deelnemers toegezegd maar liefst 485 vogels van diverse pluimage in te zenden. De openingstijden zijn: vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 19.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De opening is op vrijdag 16 november om 20.00 uur, waarbij de kampioenen bekend worden gemaakt.

Diezelfde vrijdag worden er bovendien twee leden van de vereniging gedecoreerd, te weten Bart van de Ven (40 jaar lid) en Frans Hamels (25 jaar lid). De voorzitter van het District Noord-Brabant Oost, de heer Peter Verkuijlen, reikt beide jubilarissen dan een bondsspeld uit voor hun langdurig lidmaatschap van de vereniging en van de Nederlands Bond van Vogelliefhebbers. Kijk voor meer informatie over Vogelvereniging de Vogelvriend op de website: www.devogelvriendnieuwkuijk.nl.

Meer berichten