De tentoonstelling toont onder andere (oude) blaas- en slagwerkinstrumenten, oorkondes, vaantjes en krantenknipsels.
De tentoonstelling toont onder andere (oude) blaas- en slagwerkinstrumenten, oorkondes, vaantjes en krantenknipsels.

Jubileumtentoonstelling Harmonie Drunen

  Verenigingen

Harmonie Drunen vult in oktober de expositieruimte in de Bibliotheek van Drunen. De vereniging bestaat dit jaar 175 jaar en kent een rijke historie binnen en buiten de Gemeente Heusden.

DRUNEN - De tentoonstelling toont onder andere (oude) blaas- en slagwerkinstrumenten, oorkondes van concoursdeelnames, vaantjes en krantenknipsels. En ook de concertreizen die de vereniging maakte, binnen en buiten Europa, worden uitgelicht. De expositie geeft goed weer hoe gevarieerd de vereniging is in beeld en geluid. Kom kijken en luisteren! De expositie 'Harmonie Drunen 175 jaar' is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van de bieb.
Harmonie Drunen ontstaat in 1843 met de oprichting van De Eendracht. Deze gaat in 1902 verder als De Volharding. In 1882 wordt een tweede muziekvereniging opgericht: de Jongenscongregatie, deze gaat later door als Beatrix. In 1960 fuseren De Volharding en Beatrix en gaan zij verder onder de naam Harmonie Drunen. Het boek 'Eendrachtig met Volharding en Roomse Blijheid' van Peter de Jongh geeft een mooi overzicht van de historie van de vereniging.

Meer berichten