Op zaterdag 6 oktober viert Ladies' Circle De Leest het 10-jarig bestaan met een feestavond voor alle ladies, oud-ladies en hun partners.
Op zaterdag 6 oktober viert Ladies' Circle De Leest het 10-jarig bestaan met een feestavond voor alle ladies, oud-ladies en hun partners. (Foto: )

Ladies' Circle De Leest viert het 10-jarig bestaan

  Verenigingen

Op donderdag 4 oktober bestaat Ladies' Circle De Leest 10 jaar. De serviceclub zet zich in voor allerlei goede doelen. Zo werd de afgelopen tien jaar in totaal bijna 130.000 euro ingezameld middels allerlei activiteiten. Nieuwe acties zijn alweer gepland.

WAALWIJK - Het begon allemaal in het najaar van 2007, toen Inez Gommers uit Waalwijk enkele vrouwen polste of zij interesse hadden om een serviceclub op te richten. Als naam werd gekozen voor 'De Leest', als verwijzing naar de schoenen- en leerindustrie in de Langstraat. En zo kwam het dat op 4 oktober 2008 de officiële charter van Ladies' Circle De Leest plaatsvond in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk. In het bijzijn van het bestuur van Ladies' Circle Nederland en burgemeester Kleijngeld werd een eerste cheque overhandigd: 14.800 euro voor Stichting De Strohalm. Vele acties volgden. Beneficiënten waren onder meer de Voedselbank, KWF, de Cystic Fibrosis Stichting, Make-A-Wish Nederland, Stichting ALS Nederland, Alopecia Vereniging en het PlonsFonds, dat in 2015 op initiatief van Ladies' Circle De Leest is opgericht. In totaal brachten de ladies voor alle goede doelen het enorme bedrag van bijna 130.000 euro bijeen. Daarnaast zetten de ladies zich ook in kleinschaliger vorm in voor uiteenlopende doelen. Zo steken ze regelmatig de handen uit de mouwen om bijvoorbeeld zorgafhankelijke mensen in de Langstraat een fijne dag te bezorgen of om verenigingen een handje te helpen. Ook wordt dit jaar voor de vierde keer de kerst-wensboomactie georganiseerd, om de kinderen van de voedselbanken in de Langstraat te verrassen met een persoonlijk kerstcadeautje. Voorzitter Marga Huis in 't Veld: "Als serviceclub staan we niet alleen voor service, maar ook voor vriendschap. We delen kennis en ervaringen, elkaars netwerk, doen bedrijfsbezoeken en ondernemen veel leuks. Op zaterdag 6 oktober vieren we ons lustrum samen met alle ladies, alle oud-ladies en hun partners."

De ladies zijn te volgen op Facebook.com/lcdeleest en Instagram.com/LadiesCircleDeLeest.

Meer berichten