Na het lasergamen en schatzoeken werden er heerlijke marshmallows geroosterd
Na het lasergamen en schatzoeken werden er heerlijke marshmallows geroosterd (Foto: Nicole Pijnenburg (MBOSS))

Actieve spellenweek Jeugd Vakantie Vreugd succesvol afgesloten

  Verenigingen

Op de avond van zaterdag 18 augustus is de Drunense jeugdweek van Jeugd Vakantie Vreugd tot zijn einde gekomen op de prijzenuitreiking bij Wijnand van Delft. Inmiddels is het nieuwe schooljaar al weer een week verder en kan er teruggekeken worden op een actieve, leuke en gezellige jeugdweek vol diverse activiteiten.

DRUNEN - Ondanks dat het niet mogelijk is om alle 28 activiteiten extra te belichten, wil JVV graag enkele organisatoren een sfeerimpressie van hun activiteiten laten geven. Zo hebben de kinderen voor het eerst via JVV op woensdagochtend drie uur lang lekker energiek kunnen spelen en klimmen bij Monkey Town in Waalwijk.

Op donderdagochtend was er een vossenjacht met het thema ‘alledaagse dingen’. Kinderen zochten toen naar zeventien verschillende vossen. Sommige vossen waren aan het tuinieren, anderen waren aan het sporten en ook waren ‘hangvossen’. Iets later op dezelfde ochtend begon de judo clinic. Hier kregen alle kinderen een echt judopak aan met een witte band. Vervolgens leerden ze spelenderwijs hoe je zo veilig mogelijk valt en rolt.

Bij Avanti hebben 28 kinderen twee uur lang allerlei handbaltechnieken geleerd op de vroege vrijdagochtend. Technieken als vangen, overgooien en passen zetten werden hier uitbundig geoefend. Daarnaast hebben enkele natuurtalenten al zeer snel enkele sprongschoten laten zien aan de trainers. Het was een zeer geslaagde activiteit; zo is Drunen sinds deze week mogelijk enkele handballers rijker geworden.

Op zaterdag, de laatste dag van JVV, konden de kinderen onder meer hun energie kwijt bij speellekkerland op de locatie van Jong Nederland. Een greep van 20 spellen uit de oude stijl kwam hier aan bod. Denk hierbij aan spellen als zaklopen, koekhappen, kloslopen en blikgooien. Het was een zeer vrolijke bezigheid met veel kinderen en spelleiders. ’s Middags was het mogelijk om te gaan zoeken naar schatten met metaaldetectoren en om te lasergamen bij het Honderdbunderbos, georganiseerd door MBOSS. Aan het einde konden de kinderen genieten van welverdiende, zelf geroosterde marshmallows. Daarnaast ontvingen ze een mooi diploma ter afsluiting van de middag.

In de avond werd de jeugdweek afgesloten met een heuse prijzenregen bij de prijsuitreiking. Deelnemers hebben gedurende de hele week lootjes gespaard die op deze avond leuke prijzen konden opleveren. Bovendien konden de kinderen prijzen verdienen door onder meer zo goed mogelijk te vliegeren of bowlen. Ook waren er prijzen voor het bijzonderste dier bij de dierenkeuring en de meest pientere teams bij de pub quiz. Na de uitreiking ging iedereen, klaar voor het nieuwe schooljaar, terug naar huis. Al met al kan er teruggekeken worden op een goede week, met mooi weer, gezellige deelnemers en veel enthousiaste vrijwilligers.

Meer berichten