Presentatrice Liesbeth Bergmans in gesprek met voorzitter Joost van Balkom van de Natuur- en Milieuvereniging Heusden.
Presentatrice Liesbeth Bergmans in gesprek met voorzitter Joost van Balkom van de Natuur- en Milieuvereniging Heusden. (Foto: )

'Ons Clubke' weerspiegelt levendig verenigingsleven

  Verenigingen

De lokale zender HTR zendt vanaf aanstaande vrijdag 7 september de derde en laatste serie van 'Ons Clubke' uit. De veel bekeken afleveringen geven een kijkje het hart van de vele verenigingen die de gemeente Heusden rijk is. Bekende, maar vooral ook de minder bekende clubs.

REGIO - De serie is een initiatief van HTR Media cameraman en Doener van het jaar in de categorie Vrijwilliger, Adri Eijkemans. Voor de presentatie en interviews wordt Adri bijgestaan door Liesbeth Bergmans. "Het is onze derde en laatste reeks van 'Ons Clubke'", aldus Adri en Liesbeth. "De serie wordt goed bekeken en op verzoek van de vele kijkers hebben we besloten een laatste derde serie op te nemen." Met deze laatste serie hebben zij samen zo'n 52 clubs en verenigingen in de gemeente Heusden vastgelegd. "We zijn echt op zoek gegaan naar de minder gangbare clubs", aldus Adri. "Zoals de EHBO-vereniging, het Sint Hubertusgilde, de Seniorenvereniging, Wielervereniging Team 2000 Brabant, Majorettenkorps St. Jan Elshout, Duikvereniging Ad Fundum en de Demolition Line-dancers Club." De clubs krijgen een half uur het woord om hun vereniging te promoten waarbij het ontstaan en de activiteiten centraal staan. "Het doel is ook om juist de minder grote verenigingen met weinig promotiemogelijkheden een podium te bieden", aldus Liesbeth. "Over het algemeen zijn zij toegankelijker en enthousiaster dan heel grote clubs. Soms wat meer ingetogen maar altijd met veel liefde voor de sport. Hoewel het opvallend is dat de passie en enthousiasme ook zeker in grote mate aanwezig is in bijvoorbeeld het bestuur van RKDVC." En dat is exact wat 'Ons Clubke' laat zien. Adri: "De tomeloze energie en passie die, vaak jonge, mensen in hun vereniging steken. Dat is gewoon fantastisch. Vaak vervullen ze een taak als bestuurslid én zijn actief lid. De betrokkenheid is groot en noodzakelijk om als club te overleven." De serie is een weerspiegeling van het levendige verenigingsleven van onze gemeente. Liesbeth vult aan: "En dat is onze passie; het laten zien wat hun drijfveer is en hun plezier geeft. We mopperen wel, maar er zijn zoveel dingen wél goed in onze gemeente. Deze mensen zijn daarvan een voorbeeld, zij brengen Heusden een stukje tot leven." Liesbeth en Adri buigen zich nog over een eventuele nieuwe serie. Liesbeth: "We blijven op zoek naar de verborgen schatten die Heusden rijk is."

Uitzending
De derde en laatste serie 'Ons Clubke' is vanaf vrijdagavond 7 september iedere week te zien op de lokale zender HTR (Ziggo kanaal 42) om 19.00 uur. Heb je de uitzending gemist? Kijk dan op de website van HTR: www.htrmedia.nl.

Meer berichten