Vincentiusvereniging Heusden heeft de vertegenwoordigers van 16 maatschappelijke projecten verrast met een cheque. Foto: BrandarisPers
Vincentiusvereniging Heusden heeft de vertegenwoordigers van 16 maatschappelijke projecten verrast met een cheque. Foto: BrandarisPers (Foto: Brandarispers)

Vincentiusvereniging steunt 16 projecten

  Verenigingen

Het is fijn om geld te ontvangen, maar het is leuker om geld weg te geven. Dit is de opvatting van Piet van Oirschot, voorzitter van de Vincentiusvereniging in Heusden. De scheidend voorzitter ventileerde vrijdagmiddag deze mening in het parochiezaaltje De Lantaarn in Vlijmen.

VLIJMEN - "Als Vincentiusvereniging richten we ons op kwetsbare inwoners in de gemeente Heusden. Door het succes van de Boekenmarkten en de Vincentiuswinkel in Drunen zijn we in staat om projecten te steunen. Het gaat hierbij om projecten uit de gemeente Heusden, of die daar een relatie mee hebben.

Cheques
Piet van Oirschot liet het niet bij woorden alleen. Onder applaus nodigde hij projectvertegenwoordigers uit om een cheque in ontvangst te nemen. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van bijna twintigduizend euro. Van Oirschot: "Het bedrag is bijeen gebracht door de inzet van veel vrijwilligers die op de boekenmarkt en in de winkel actief zijn."

De projecten
Bestuurslid Kees van Driel nodigde daarna vertegenwoordigers van de projecten uit om naar voren te komen. In totaal worden zestien projecten gesteund. Een greep uit de projecten. Vluchtelingenwerk Heusden krijgt een bijdrage voor de organisatie van een zomerfeest voor vluchtelingen. Zorgboerderij De Locatie uit Vlijmen ontvangt een bedrag voor herstel van de brand uitgekeerd. Ook de Stichting Ontmoeten kan met steun van de Vincentiusvereniging een kerstdiner voor 75 personen verzorgen. Father Jesudoss krijgt ook een bijdrage voor de aanschaf van damestoiletten voor een middelbare school in India.
Young Africa in Otjiwarongo kan - net als vorig jaar - opnieuw op een bijdrage voor scholing rekenen. "Wat fantastisch dat wij vandaag weer een cheque mogen ontvangen. In Otjiwarongo zijn vier jonge vrouwen hier ontzettend blij mee. Zij krijgen door uw donatie de kans om via scholing te bouwen aan hun eigen toekomst", aldus Ans van de Griendt, namens Young Africa. Verder wordt het project Dream4Kids gesteund. Dit project zet zich in voor kinderen die een jeugdtrauma hebben opgelopen.

Bij de toekenning van gelden ging het om controleerbare en meetbare projecten. Dat geldt ook voor het Focolare project in Fontem Kameroen voor een ontmoetingsruimte. Hier wordt een plafond vervangen en stoelen aangeschaft. Ook wordt er steun aan een zonneboiler in een school in Floja Malawi toegekend. De vertegenwoordiger van het project Brownies & Downies kan een ontmoetingsruimte in Kaapstad (Zuid-Afrika) inrichten. Het gaat hierbij om mensen met een verstandelijke beperking. Onder applaus werd ook bekendgemaakt dat een aantal kwetsbare gezinnen met jonge kinderen op een campingboerderij met vakantie kan. Na afloop gingen de vertegenwoordigers van de 16 projecten dan ook trots en met een brede lach samen op de foto.

Meer berichten