Logo heusdensecourant.nl


Griezelen bij Jong Nederland met Paul van Loon

  Verenigingen

Op vrijdag 6 oktober, midden in de Kinderboekenweek die in het teken van griezelen staat, komt Paul van Loon naar het clubhuis van Jong Nederland aan de Torenstraat 85 in Drunen voor een “spannende activiteit”. Aansluitend is er nog een griezelprogramma. Natuurlijk is er ook wat griezeligs lekkers en een leuk aandenken.

DRUNEN - Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar begint de activiteit om 18.15 uur en duurt tot 20.15 uur. De jeugd van 10 jaar en ouder is welkom vanaf 19.00 uur. Het programma eindigt voor hen rond 21.15 uur. De club vraagt een kleine bijdrage van 5 euro per persoon. Aanmelden kan via de link op de facebookpagina: www.facebook.com/JNDrunen. Meld je snel aan, want vol is vol!

Voorafgaand aan de komst van Paul is er een wedstrijd voor beide leeftijdsgroepen: een teken- en filmwedstrijd voor de jongste kinderen en een etalagewedstrijd voor de oudere jeugd. Paul stelt mooie prijzen ter beschikking voor elke leeftijdsgroep. Een jury maakt de voorselectie en Paul kiest zelf de winnaars. Meedoen aan de wedstrijden kan tussen 14 en 24 september. Op 6 oktober maakt Paul de winnaars bekend en vindt de prijsuitreiking plaats.

Teken en filmwedstrijd (4 t/m 9 jaar)
Paul van Loon is begonnen als tekenaar. Op een dag maakte hij een tekening en schreef er een verhaaltje bij. Zo is hij schrijver geworden. De kinderen mogen laten zien dat zij dat ook kunnen! De opdracht is: verzin een titel voor een nieuw griezelboek en teken er een kaft bij. Laat iemand een filmpje maken van maximaal 1,5 minuut waarin je vertelt waar het boek over gaat. Het filmpje kan worden gemaild naar filmwedstrijd@jongnederlanddrunen.nl. Vergeet niet je naam, leeftijd en telefoonnummer te vermelden. De originele tekening kun je inleveren bij boekwinkel “bij Ponne”.

Etalagewedstrijd (10 t/m 17 jaar)
In de etalages van de winkels in Drunen liggen een aantal boeken van Paul van Loon. Op het wedstrijdformulier staan vragen. Met de antwoorden verzamel je woorden die het begin van een zin vormen. Je moet zelf de zin afmaken op een leuke en originele manier. Je kunt het formulier ophalen bij Optiek van den Dries, “bij Ponne” en bij de Bibliotheek. Het formulier kan ingeleverd worden in de brievenbus bij boekwinkel “bij Ponne”. Meer informatie over de wedstrijden kun je vinden op www.facebook.com/jndrunen.

Voor en na afloop van het programma zijn er met medewerking van boekwinkel “bij Ponne” boeken te koop van Paul van Loon, die hij ook allemaal gaat proberen te signeren. Bij aankoop van een boek is er natuurlijk het kinderboekenweekgeschenk en een leuke attentie. Natuurlijk komt Paul van Loon niet elke week naar Jong Nederland, maar er zijn wel elke week weer leuke activiteiten te beleven. Er zijn 4 leeftijdsgroepen. De jongste twee groepen komen elke zaterdagmiddag bij elkaar. De oudste groepen op vrijdagavond. De activiteiten die georganiseerd worden hebben te maken met de drie pijlers waarop Jong Nederland gebaseerd is: sport & spel, creativiteit en buitenleven. Iedere week anders, actief en vaak avontuurlijk. Natuurlijk is het mogelijk een keer te komen kijken. Neem daarvoor even contact op met 06-25416000, of stuur een mailtje naar info@jongnederlanddrunen.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox