Logo heusdensecourant.nl


De gebruikers van bejaardensociëteit Hunenhof in Drunen verhuizen tijdelijk naar de locatie waar voorheen basisschool De Wegwijzer gevestigd was.
De gebruikers van bejaardensociëteit Hunenhof in Drunen verhuizen tijdelijk naar de locatie waar voorheen basisschool De Wegwijzer gevestigd was.

Tijdelijk nieuw onderkomen voor Hunenhof

  Verenigingen

Op 1 september 1990 werd, als onderdeel van de Voorste Venne, de bejaardensociëteit Hunenhof aan de Afrikalaan in Drunen in gebruik genomen. Nu bijna 27 jaar later staat Hunenhof op het punt om deze accommodatie te gaan verlaten.

DRUNEN - Het zat er al jarenlang aan te komen, de verbouwing en renovatie van cultureel centrum de Voorste Venne. Toen Kees van de Wiel in 2004 als voorzitter begon, voerde hij al gesprekken met gemeente en bestuur van de Voorste Venne over een op handen zijnde aanpassing van de gebouwen. Vele gesprekken en gestrande plannen verder, gaat Hunenhof nu toch vertrekken. Met alle gebruikers (biljartvereniging, schilderclub, handwerkclub, bridgeclub, dansclub, seniorenkoor, computerinloop, gym, yoga, jeu de boulesvereniging en werelddansen) zijn de plannen voor de verhuizing besproken. De dozen zijn verspreid en het inpakken, afbreken en opruimen is begonnen. Op 17 augustus staat de daadwerkelijke verhuizing gepland. Met vereende krachten zal daarna in de lokalen van de voormalige basisschool De Wegwijzer in Drunen alles weer worden ingericht. En daar komt toch wel het een en ander bij kijken. Wat te denken bijvoorbeeld van de 4 biljarts van de biljartvereniging en de complete inventaris van tafels, stoelen, bar, tot keukenblok aan toe. Met hulp van de (vele) vrijwilligers gaat dat zeker lukken. De gemeente zorgt ervoor dat op de nieuwe locatie voorzieningen als gas, water, licht weer aanwezig zijn en gebruikt kunnen worden. Tot en met 25 augustus wordt er hard gewerkt om alles op zijn plek te krijgen. Op maandag 28 augustus starten alle activiteiten dan weer op deze nieuwe locatie. Alle verenigingen gaan die activiteiten dan weer doen op dezelfde dagen en tijden zoals ze dat op de oude locatie gewend waren. Ook de computerhulp wordt weer opgepakt. De eerste keer dat de inloop wordt gehouden is op woensdag 6 september. Bezoekers van de nieuwe accommodatie kunnen gebruik maken van de ingang aan de Chopinstraat (tegenover nummer 11). Uw auto/fiets kunt u kwijt op de oude speelplaats van de school.
Als de verbouwing/renovatie van De Voorste Venne is afgerond, keren alle gebruikers natuurlijk weer naar het 'oude' complex terug. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend. De verwachting is toch wel dat dit in ieder geval volgend jaar rond deze tijd zal zijn.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox