Festival TREK is sinds gisteren neergestreken in het paleiskwartier in Den Bosch.
Festival TREK is sinds gisteren neergestreken in het paleiskwartier in Den Bosch. (Foto: )

Festival TREK in Den Bosch

  Toerisme

Festival TREK is sinds gisteren neergestreken in Den Bosch. Tot en met zondag kunnen bezoekers in het Paleiskwartier genieten van een gevarieerd aanbod gerechten uit de tientallen foodtrucks. Festival TREK staat naast lekker eten en drinken ook bekend om het brede entertainmentprogramma. Het rijk gedecoreerde stadspark is omgetoverd tot een Bourgondisch Dorp met verschillende podia, een theatertent, een vuurtorenbar met Silent Disco, een nostalgische zweefmolen en retro Platenbus. Zodra de avond valt draait een DJ de lekkerste hits van vroeger. Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

DEN BOSCH - Festival TREK kenmerkt zich door de ongedwongen sfeer. Bezoekers kunnen tijdens een rondje langs de mooiste foodtrucks van Nederland een keuze maken uit uiteenlopende gerechten van rijkgevulde Bowls tot Quesadillas van Libanees platbrood en van de lekkerste (al dan niet vegetarische) Hotdogs en Saté tot Churros met bijzondere dips. Natuurlijk ontbreken échte frites, goede burgers en smaakvolle steenovenpizza's niet op het terrein. In combinatie met een verfrissend drankje uit de verschillende (speciaal)bier-, wijn- en cocktailbars kunnen bezoekers genieten van doorlopende akoestische optredens.

Optredens en meer

Bekende pijlers van het entertainmentprogramma van Festival TREK zijn de podia waarop aanstormend muzikaal talent optreedt. Het rondtrekkende theater- en kleinkunstgezelschap vermaakt bezoekers over het hele festivalterrein met goocheltrucs en daagt iedereen uit voor een potje touwtrekken. Biechten kan bij de priester, trouwen in het gemeentehuis en een liefdesverklaring -of andere belangrijke boodschap- wordt bezorgd door de postbode. Het theater biedt ruimte aan opkomende dans- en toneelgroepen. Alles onder de bezielende leiding van de 'BurgeRmeester van TREK'. Overdag klinken bekende klassiekers uit de speakers van de platenbus en zodra de avond valt krijgt de DJ iedereen aan het dansen.

Oranje Leeuwinnen

Goed nieuws voor iedereen die de WK-finale niet wil missen: op het terrein staat zondag een groot scherm. Bezoekers kunnen bij Festival TREK de strijd van de Oranje Leeuwinnen om de felbegeerde titel lekker in de buitenlucht volgen.

Voor de kids

Ouders hoeven zich binnen het omheinde festivalterrein geen zorgen te maken om hun kroost, voor hen is er ook genoeg te beleven. Zo is er een kindertheater, zijn er verschillende oudhollandse spelletjes en kunnen zij deelnemen aan workshops. In de zweefmolen waant zowel oud als jong zich weer even kind.

Praktische informatie

Openingstijden: vrijdag 5 juli van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag 6 juli van 14.00 tot 23.00 uur en zondag 7 juli van 14.00 tot 21.30 uur. Festival TREK is gratis toegankelijk voor iedereen. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je eenmalig 2,50 euro voor een hard-plastic festivalglas. Door deze bijdrage worden tienduizenden plastic bekers bespaard & draag je bij aan een schoon terrein. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl. Het festival reist na Den Bosch nog verder naar Amsterdam en Den Haag.

Meer berichten