Henri en Annelies van Helvoirt presenteren aanstaande zaterdag de Zuiderwaterlinie likeur 'Het elfde genot' in De Waterdrager aan de Engstraat 12 in Heusden.
Henri en Annelies van Helvoirt presenteren aanstaande zaterdag de Zuiderwaterlinie likeur 'Het elfde genot' in De Waterdrager aan de Engstraat 12 in Heusden. (Foto: )

Presentatie Zuiderwaterlinie likeur

  Toerisme

Zaterdag 18 mei staat de Engstraat in Heusden in het teken van de Zuiderwaterlinie. Dit cultuurhistorische project loopt van Grave tot en met Bergen op Zoom. Wie de kaart van de Zuiderwaterlinie dubbelvouwt, komt bij de vouw precies in Heusden terecht. Het herinnert aan de verdedigingslinie die door het onder water zetten van de verschillende gebieden de vijand op afstand kon houden. Ter herinnering hieraan wordt zaterdag om 15.00 uur een Heusdens Zuiderwaterlinie likeur gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom. Het St. Blasiusgilde zorgt deze middag voor de muzikale omlijsting.

HEUSDEN - Henri en Annelies van Helvoirt van De Waterdrager vertellen dat het drankje 'Het elfde genot' gaat heten. Bij de realisatie van het project zijn ook Stijn Brouwer en Tonie Den Riet betrokken. "Wat de overige tien geneugten betreft, kan iedereen er zijn eigen invulling aan geven", grapt Annelies van Helvoirt. Het getal elf verwijst naar het aantal vestingsteden van de linie. Tijdens deze presentatie verzorgt Judith van den Berg, hoofd Cultuur van de gemeente Heusden, een korte inleiding over de betekenis van de Zuiderwaterlinie.
Volgens Annelies van Helvoirt liggen er voldoende kansen om cultuurtoerisme en ondernemerschap meer met elkaar te verbinden. Volgens haar kan door samenwerking nog meer worden bereikt.Het Elfde Genot is verkrijgbaar in De Waterdrager aan de Engstraat 12 in Heusden.

Meer berichten