Thom van Delft snelt langs een tegenstander van Essche Boys. De thuisclub had geen kind aan de gasten uit Esch. De 3-0 uitslag was daarom aan de magere kant. Foto: Wout Pluijmert
Thom van Delft snelt langs een tegenstander van Essche Boys. De thuisclub had geen kind aan de gasten uit Esch. De 3-0 uitslag was daarom aan de magere kant. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

SC Elshout toont enig herstel

  Sport

SC Elshout won met 3-0 van Esche Boys en vindt weer aansluiting met de sub top van de vierde klasse. De doelpunten kwamen van Luc van den Aker, Bas van den Besselaar en Remco van den Hooven.

door Wout Pluijmert

ELSHOUT - Het was druk bij SC Elshout. Een bomvolle kantine maar dat is al snel bij de gemoedelijke dorpsclub. De spelers van de hoofdmacht hadden er duidelijk zin in. Vanaf de eerste minuut ging het er vol op. Het bezoekende Escche Boys wist niet hoe het daar mee om moest gaan. De uiteindelijke 3-0 uitslag was een magere weergave van het krachtsverschil. Zondag kan SC Elshout echt laten zien hoever het is. Het gaat op bezoek bij Avesteijn dat met slechts een verliespartij op de tweede plaats staat.Een stukje verder op liep HHC'09 tegen de negende nederlaag aan. Een pijnlijke want Boskant won met liefst 1-5. Bij de thuisclub liep Pim Kivits al vroeg in de wedstrijd bij een 0-2 stand al tegen een rode kaart aan vanwege mekkeren. HHC'09 kwam halverwege de eerste helft even terug in de wedstrijd toen Jorn van Noort voor 1-2 zorgde. Met een man minder kon de thuisclub het tocht niet redden en incasseerde in totaal al 38 doelpunten in negen wedstrijden. Zondag wacht HHC'09 een loodzware opgave als het naar de ongeslagen koploper Nulandia gaat. Door knap met 0-2 te winnen bij Molenschot vind FC Drunen de weg omhoog. De doelpunten kwamen van Appie Kocaaga en Steven Lisay. Zondag ontvangt FC Drunen het Dordtse SSW dat een paar plaatsen hoger staat genoteerd. Clubs die op de negende speeldag winnen doen meteen mee in de strijd om de tweede periode titel. Dat geldt jammer genoeg niet voor FC Drunen omdat de vijfde klasse uit slechts dertien club bestaat. Dat betekend dat er in twee perioden van twaalf wedstrijden wordt gespeeld. Voor de Drunenaren is er dit seizoen weer geen hoop om ergens een prijsje mee te pakken.

Grote overwinningen voor RKDVC en Vlijmense Boys. Beiden haalden op eigen veld met 5-0 uit. Vlijmense Boys is met 15 punten uit 9 duels opeens de hoogstgeplaatste club uit de gemeente Heusden. Nieuwkuijk, dat verrassend met 2-1 onderuit ging bij TGG is nu de nummer zeven op twee punten van de Vlijmenaren. RKDVC en Haarsteeg, dat tegen DVG op 0-0 bleef steken, staan op twaalf punten en nemen afstand van de gevaarlijke onderste drie plaatsen. Zondag staat er weer eens een superderby, meetellend voor de Willy Neassens derby cup op het programma. Nieuwkuijk ontvangt de buren RKDVC uit Drunen. RKDVC leidt in die strijd met 6 punten uit 2 duels. Nieuwkuijk is laatste met evenals Vlijmense Boys nog maar één puntje. Haarsteeg staat op twee punten.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 24 november - 3e klasse C: RKDVC-BVV 5-0, Vlijmense Boys-Baardwijk 5-0, Haarsteeg-DVG 0-0, TGG-Nieuwkuijk 2-1. 4e klasse F: SC Elshout-Essche Boys 3-0, HHC'09-Boskant 1-5. 5e klasse B: Molenschot-FC Drunen 0-2.

Programma

Programma zondagvoetbal 1 december - 3e klasse C: FC Engelen-Haarsteeg, Nieuwkuijk-RKDVC, DVG-Vlijmense Boys. 4e klasse F: Avesteyn-SC Elshout, Nulandia-HHC'09. 5e klasse B: FC Drunen-SSW.

Dartstoernooi

Op zaterdag 18 januari vindt in de kantine van voetbalvereniging RKDVC in Drunen een gezellig dartstoernooi plaats voor alle leden vanaf 16 jaar. Deelnemen kan individueel, maar ook in koppels. De kosten voor deelname bedragen 4 euro per persoon. Aanmelden kan vanaf heden in de onlangs gerenoveerde kantine, of op 18 januari vanaf 13.00 uur.

Meer berichten