DESK zet hier aan tegen Haarsteeg. Het is een vertekend beeld want Haarsteeg toonde zich een echte cupfighter en won met 4-0. Foto: Wout Pluijmert
DESK zet hier aan tegen Haarsteeg. Het is een vertekend beeld want Haarsteeg toonde zich een echte cupfighter en won met 4-0. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

TV houdt liefhebber in kantine

  Sport

Haarsteeg liet niets heel van DESK, dat aan de Priemsteeg met 4-0 uit het bekertoernooi werd gekegeld. Donderdag 21 november om 19.30 uur gaat Haarsteeg met in totaal 64 clubs in de koker voor de loting van de derde ronde van de KNVB-districtsbeker.

door Wout Pluijmert

HAARSTEEG - De loting vindt plaats in het clubhuis van voetbalclub Someren. Die avond gaan de standaardteams uit het mannen- én vrouwenvoetbal in de districten Zuid 1 en Zuid 2 die nog actief zijn in het toernooi, de koker in. Het gaat om een openbare loting. Haarsteeg was veel effectiever dan DESK, dat voetballend weinig onderdeed voor de thuisclub. Ook toen DESK na rust weer eens in ondertal kwam, bleef het goed en verzorgd voetballen, maar Haarsteeg was veel slagvaardiger en toonde zich voor de kleine groep supporters die naar buiten ging, een echte cupfighter. Steeds meer wordt duidelijk dat op zondag grote groepen spelers en supporters niet meer naar buiten gaan maar beelden van FOX kijken om zo gezellig het eredivisievoetbal te volgen. Zondag was er geen betaaldvoetbal maar in Haarsteeg bleef toch de kantine goed vol. Ongetwijfeld een goede zaak voor de penningmeester, want de omzet gaat door. Minder goed voor de sfeer langs de lijn. Dat feit doet zich uiteraard niet alleen voor bij Haarsteeg maar vindt op zondag op vrijwel alle sportcomplexen plaats. Het is een van de redenen dat er op zaterdag veel belangstelling langs het veld is. Nieuwkuijk hoort bij die enkele clubs waar nog wel veel supporters langs de lijn staan, maar dat is een uitzondering. Zondag werkte Nieuwkuijk een inhaalduel tegen DVG uit Liempde af. Het werd het aanzien meer dan waard. Mede door het scoreverloop, waarin Nieuwkuijk door doelpunten van Niels Kok, Miquel de Wijs en een eigen treffer van DVG een 3-1 voorsprong nam. De gasten kwamen in de slotfase toch nog terug naar 3-3.

Ook in de vierde klasse zijn er nieuwe kansen voor SC Elshout en HHC'09. In Oudheusden zijn er zorgen. Wanneer pakt de ploeg het eerste punt. Zondag komt Boskant, de nummer zes, op bezoek. SC Elshout wil een paar plaatsen omhoog. Dat kan als het wint van het lager geplaatste Essche Boys. FC Drunen zit in een klasse waar in de eerste periode om 12 wedstrijden wordt gespeeld.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 17 november - 3e klasse C: Nieuwkuijk-DVG 3-3.
Uitslagen bekervoetbal 17 november: Haarsteeg-DESK 4-0, Vlijmense Boys - Alem 3-4.

Tweede periode

Komende zondag maken de voetbalclubs een begin met de tweede periode. In de derde klasse C ging CHC zoals verwacht met de eerste periodetitel aan de haal. Een goede start komende zondag is van groot belang. RKDVC ontvangt BVV uit Den Bosch, getraind door Peter Burg, dat nog geen enkele wedstrijd won. De Bosschenaren speelden overigens wel een goede bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Unitas, die slechts met 2-0 werd verloren. Haarsteeg is in goeden doen en heeft kansen tegen DVG, waar het in de voorbereiding tegen oefende. Ook voor Vlijmense Boys, thuis tegen Baardwijk en Nieuwkuijk dat naar TGG in Den Bosch gaat, zijn er kansen om in de periode goed te starten. Een week later, op 1 december, staat de volgende wedstrijd om de Willy Naessens Cup op het programma: Nieuwkuijk-RKDVC.

Programma

Programma zondagvoetbal 24 november - 3e klasse C: RKDVC-BVV, Vlijmense Boys-Baardwijk, Haarsteeg-DVG, TGG-Nieuwkuijk. 4e klasse F: SC Elshout-Essche Boys, HHC'09-Boskant. 5e klasse B: Molenschot-FC Drunen.
 

Meer berichten