RKC Waalwijk neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Emmen dat buitenshuis nog geen wedstrijd heeft weten te winnen. Foto: ProShots
RKC Waalwijk neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Emmen dat buitenshuis nog geen wedstrijd heeft weten te winnen. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC hoopt thuis tegen FC Emmen op tweede zege

  Sport

Aanstaande zondag wacht RKC een nieuwe thuiswedstrijd in de Eredivisie. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen FC Emmen voor een zeer belangrijk duel. Willen de Geelblauwen de aansluiting houden met de andere ploegen, dan zijn drie punten meer dan welkom.

WAALWIJK - Twee weken geleden mocht RKC aantreden in De Kuip tegen het Feyenoord van Dick Advocaat. Na een spectaculaire start waarin RKC op een 0-2 voorsprong kwam, werd er uiteindelijk ongelukkig verloren met 3-2 door een doelpunt in de slotfase van Feyenoord. De goede start en het sterke spel bieden hoop voor de ontmoeting tegen FC Emmen. De laatste thuiswedstrijd kunnen we ons allemaal nog wel herinneren. Op zaterdag 2 november wisten de Geelblauwen met 2-0 te winnen van Heracles Almelo. Zondag wachten er nieuwe mogelijkheden om voor het eigen publiek opnieuw de punten binnen te slepen.
FC Emmen eindige het vorige seizoen knap op de 14e plek in de Eredivisie. Op het moment van schrijven staat FC Emmen een plek hoger dan de eindklassering van afgelopen seizoen. Afgelopen seizoen waren de Rood-Witten wisselvallig. Er werden een aantal knappe resultaten behaald, waaronder een 2-2 gelijkspel thuis tegen PSV en een 1-2 overwinning tegen FC Utrecht. FC Emmen was aan het begin van het seizoen degradatiekandidaat nummer één, maar wist zich knap overeind te houden. Het eerste seizoen in de Eredivisie ooit voor FC Emmen werd dus succesvol afgesloten. Dit seizoen is FC Emmen vooral sterk in het eigen Oude Meerdijk Stadion. FC Emmen haalde daar tot nu toe dertien punten. Opvallend is dat FC Emmen nog geen punten heeft gehaald tijdens een uitwedstrijd. De ploeg verloor uit bij Ajax, Willem II, FC Utrecht, Heracles, FC Twente en AZ. In het eigen stadion won FC Emmen onder andere knap met 2-0 van Vitesse en speelde het 3-3 gelijk tegen Feyenoord. De formatie van Dick Lukkien zal aanstaande zondag ongetwijfeld een goed resultaat willen neerzetten tijdens de uitwedstrijd in Waalwijk tegen de huidige hekkensluiter.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor dit duel is reeds van start gegaan. Bovendien kunnen seizoenkaarthouders voor deze wedstrijd tot vrijdag 22 november gebruik maken van de actie voor een gratis kaartje. Deze is eenvoudig te verkrijgen in de Fanshop van RKC en via mijn.rkcwaalwijk.nl. Let op: deze actie is niet geldig op de wedstrijddag en enkel nog maar te verkrijgen voor het vak JJ.

Extra kaarten

Wilt u extra toegangskaarten aanschaffen? Ook dat kan online en op de wedstrijddag aan de stadionkassa op vertoon van uw (seizoen)clubkaart. Ook hierbij is er enkel nog plaats in vak JJ.

Meer berichten