Zo af en toe viel er in Oudheusden een bal tussen de op de achtergrond grazende schapen. HHC'09 verloor ook het achtste competitieduel. Dit keer was RKKSV met 0-3 de wat betere ploeg. Foto: Wout Pluijmert
Zo af en toe viel er in Oudheusden een bal tussen de op de achtergrond grazende schapen. HHC'09 verloor ook het achtste competitieduel. Dit keer was RKKSV met 0-3 de wat betere ploeg. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

HHC'09 wacht altijd nog op eerste punten

  Sport

HHC'09-trainer Ger Henskens is een positief ingestelde trainer. Hij vulde later in het seizoen de vacature bij de kleine club uit Oudheusden in. Ook van laagvlieger RKKSV werd verloren, maar Henskens ziet perspectief.

door Wout Pluijmert

OUDHEUSDEN - HHC'09 was voor veertig supporters strijdbaar. Het had zicht op de openingstreffer. De gasten uit Kruisstraat hadden wel meer het initiatief en wonnen na een 0-1 voorsprong bij rust, relatief gemakkelijk met 0-3. HHC'09 wacht al elf beker- en competitiewedstrijden op het eerste puntje. De ploeg scoorde tien keer en kreeg 43 doelpunten tegen. Het gat met VCB, dat een plaats boven HHC'09 staat, is vier punten. Niet onoverbrugbaar. Zondag heeft HHC'09, evenals veel clubs in de regio, vrijaf. Daarna pakt het thuis tegen Boskant de draad weer op. Juist Boskant was zondag gastheer van SC Elshout. Beide ploegen ontlopen elkaar op de ranglijst slechts één punt. SC Elshout is de nummer zeven. De ploeg van trainer Gilbert de Fijter was niet op zijn best, maar pakte dankzij een ingeving van Thom van Delft met 1-1 toch een punt. In de kelder van het amateurvoetbal liep FC Drunen in Moerdijk tegen een pijnlijke 4-0 nederlaag aan. Vervelend omdat de Drunenaren juist tegen lager geklasseerde tegenstanders de punten moeten halen. TPO zocht de grens van het toelaatbare op en dat ging FC Drunen soms net te ver. Na een week rust speelt FC Drunen over twee weken tegen Molenschot opnieuw op vreemde bodem.

Zwarte zondag

Het werd voor de regioclubs in de derde klasse C een bijna zwarte zondag. Alleen Nieuwkuijk haalde een puntje op bij hekkensluiter BVV/Den Bosch. Haarsteeg ging gelijk op met Zwaluw VFC, maar stond na een treffer van voormalig Haarsteeg-speler Martin de Laat toch met lege handen. Zondag speelt Haarsteeg thuis het interessante bekerduel tegen DESK. Vlijmense Boys kreeg met een tot op het bot gemotiveerd ODC te maken. Bij rust was er nog enige hoop, maar vervolgens scoorden de Boxtelnaren nog liefst vier keer. Zondag kan Vlijmense Boys de derde ronde van het KNVB-districtsbekertoernooi bereiken. Tegenstander Alem moet met zijn razendsnelle aanvallers echter niet onderschat worden. RKDVC was beter dan DSC, maar verloor uiteindelijk wel met 3-1.

Vrij weekeinde

Voor het eerst in dit seizoen wordt de voetballers een weekeinde rust gegund. Omdat er veelal 26 wedstrijden in een seizoen zijn gepropt en de competitie ook nog eens pas eind september begint, zit alles helemaal vol. Er worden zelfs inhaalduels drie dagen voor Kerst gepland en daar zijn clubs niet blij mee.

Uitslagen & Programma

Uitslagen zondagvoetbal 10 november - 3e klasse C: BVV-Nieuwkuijk 2-2, Vlijmense Boys-ODC 0-5, DSC-RKDVC 3-1, Haarsteeg-Zwaluw VFC 0-1. 4e klasse E: HHC'09-RKKSV 0-3, Boskant-SC Elshout 1-1. 5e klasse B: TPO-FC Drunen 4-0.
Programma zondagvoetbal 17 november - 3e klasse C: Nieuwkuijk-DVG.
Bekervoetbal zondag 17 november: Haarsteeg-DESK, Vlijmense Boys-Alem.
 

Meer berichten