RKC Waalwijk nam op bezoek bij Feyenoord brutaal een 2-0 voorsprong, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Foto: ProShots
RKC Waalwijk nam op bezoek bij Feyenoord brutaal een 2-0 voorsprong, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC verliest nipt in De Kuip en richt vizier op FC Emmen

  Sport

RKC Waalwijk was afgelopen zondag heel dicht bij een stunt tegen Feyenoord, maar de Geelblauwen moesten in de slotfase toch het hoofd buigen: 3-2. Nu wacht er voor RKC een week zonder Eredivisievoetbal en daarom voldoende tijd voor de ploeg van trainer Fred Grim om zich voor te bereiden op de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

WAALWIJK - Ruim 450 supporters waren afgelopen zondag de ploeg achterna gereisd naar De Kuip in Rotterdam. Met deze steun schoten de Waalwijkers uit de startblokken en stond er na veertien minuten spelen al 0-1 op het scorebord door een doelpunt van Darren Maatsen. Vijf minuten later kon het uitvak opnieuw juichen, nadat Sylla Sow een individuele actie doeltreffend had afgerond. Na dit doelpunt was het Feyenoord dat het tempo opschroefde en binnen een kwartier tijd terugkwam tot 2-2 via Nicolai Jørgensen en een van richting veranderde vrije trap van Sam Larsson.

Onterechte vrije trap

Na rust was de wedstrijd een stuk minder spectaculair en was het vooral Feyenoord dat het doel van RKC Waalwijk onder vuur nam. RKC hield echter goed stand en kon er zelf een aantal keer gevaarlijk uitkomen, maar uiteindelijk was het toch de thuisploeg die er met de overwinning vandoor ging. Een onterecht gegeven vrije trap werd door Marcos Senesi hard binnen gekopt en zodoende werd de wedstrijd vijf minuten voor het laatste fluitsignaal beslist in het voordeel van Feyenoord.

Thuis tegen FC Emmen

Op zondag 24 november wacht nu voor RKC de eerstvolgende wedstrijd tegen FC Emmen. Dit is de nummer 18 tegen de nummer 13 en er is dan ook groot belang voor RKC om deze wedstrijd te winnen en zo de achterstand op de ranglijst te verkleinen tot zes punten. Vanuit RKC Waalwijk wordt er dan ook gehoopt op een vol Mandemakers Stadion en daarom heeft de club een actie waarbij iedere seizoenkaarthouder gratis één persoon mee mag nemen naar de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Kaartjes voor deze wedstrijd zijn zoals altijd te koop in de Fanshop van RKC Waalwijk en online via de website www.rkckaartje.nl. De verkoop gaat hard, dus bestel je toegangskaarten op tijd als je bij de wedstrijd aanwezig wil zijn.

Interlands

Deze week staat in het teken van interlands. Zo werkt het Nederlands elftal twee wedstrijden af voor de EK-kwalificatie. Op zaterdagavond 16 november (aftrap om 20.45 uur) speelt het Nederlands elftal de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland en drie dagen later wacht vervolgens de thuiswedstrijd (aftrap om 20.45 uur) in de Johan Cruijff Arena tegen Estland.

Meer berichten