Miquel de Wijs had slechts honderd seconden nodig om Nieuwkuijk tegen buurman Haarsteeg naar een 1-0 voorsprong te schieten. Doelman Aaron van Engelen, die de bal eerst loste, treurt. Foto: Wout Pluijmert
Miquel de Wijs had slechts honderd seconden nodig om Nieuwkuijk tegen buurman Haarsteeg naar een 1-0 voorsprong te schieten. Doelman Aaron van Engelen, die de bal eerst loste, treurt. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Publiek geniet weer bij derby

  Sport

Het was vies druilerig weer bij de derby tussen Nieuwkuijk en Haarsteeg. Dat weerhield ruim vijfhonderd belangstellenden er niet van onder de paraplu langs de lijn te gaan staan. Het werd uiteindelijk 1-1 en daar was niets op aan te merken.

door Wout Pluijmert

NIEUWKUIJK - De thuisclub begon voortvarend aan het duel. Volop druk op het doel van Haarsteeg, dat al snel bezweek. Doelman Aaron van Engelen kon na een hoekschop op een kopbal nog net reageren, maar de bal viel voor de schietgrage voet van Miquel de Wijs en het was al 1-0. Na rust kwam er druk van Haarsteeg, waarna Rick van der Griendt de gelijkmaker liet aan tekenen. De thuisclub beëindigde de derby met tien man omdat Mitchel Fitters na een forse overtreding een rode kaart kreeg. Fitters kreeg hiervoor twee duels schorsing aan zijn broek. Hij is er dus zondag niet bij tegen BVV en mist een week later ook het inhaalduel op eigen veld tegen DVG.

RKDVC

RKDVC is bezig aan een goed seizoen, maar liet tegen ODC toch twee punten liggen. De gasten uit Boxtel kwamen net voor rust door een benutte strafschop van Sjoerd van Lokven op voorsprong. Na de thee tapte het opeens gedreven RKDVC uit een heel ander vaatje. Binnen twee minuten was het gelijk nadat Tugsad Kali de bal op maat gaf aan Thomas Fitters, 1-1. De thuisploeg was vier minuten voor het einde dicht bij de volle winst toen Yannick van Zutphen een kopbal tegen de deklat zag eindigen.

Vlijmense Boys

Vlijmense Boys is de hoogst gekwalificeerde ploeg in onze regio. Na de geflatteerde 0-1 winst bij Trinitas Oisterwijk staat de ploeg vierde. Djemal Arikan stond aan de basis van de knappe winst. Hij zette de aanval op en liet invaller Robin de Weert de bal binnenlopen. Een geweldig keepende Matthew van Dommelen trok de drie punten uiteindelijk over de streep. Bij terugkeer vierden de Vlijmenaren de zege uitgebreid in de nieuwe eigen kantine.

Willy Naessens Cup

Op de velden van de vier regionale derdeklassers kun je niet om Willy Naessens heen. Bij Nieuwkuijk hing zondag een groot doek van het bedrijf. Nieuwkuijk en Haarsteeg haalden in de stand om de Derby Cup slechts een puntje in. RKDVC blijft leider met 6 uit 2. Nieuwkuijk is op vier punten tweede. Vlijmense Boys en Haarsteeg staan samen onderaan met slechts een puntje.

HHC'09 & SC Elshout

Opnieuw geen punt voor HHC'09 dat bij zich Essche Boys nog wel terug knokte van een 4-0 achterstand. Toen de aansluitende derde treffer uitbleef, liep de thuisclub weg naar een marge van vijf doelpunten, 7-2. SC Elshout is wisselvallig maar kon na afloop tegen RKKSV terugkijken op een prima duel. Voor SC Elshout scoorden de na een blessure teruggekeerde Thijs Lommers, Sven Blok en de allermooiste van Thom van Delft.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 3 november - 3e klasse C: RKDVC-ODC 1-1, Trinitas Oisterwijk-Vlijmense Boys 0-1, Nieuwkuijk-Haarsteeg 1-1. 4e klasse F: Essche Boys-HHC'09 7-2, SC Elshout-RKKSV 3-0. 5e klasse B: FC Drunen was vrij.

Programma

Nieuwkuijk lijkt een makkie te krijgen aan het kwakkelende BVV, maar winnen in Den Bosch gaat nooit vanzelf en het zal dus ook nu niet gemakkelijk worden. Vlijmense Boys krijgt met het stugge ODC te maken. Die ploeg pakte zondag een punt bij RKDVC. Voor FC Drunen liggen er kansen in Moerdijk bij TPO.
Programma zondagvoetbal 10 november - 3e klasse C: BVV-Nieuwkuijk, Vlijmense Boys-ODC, DSC-RKDVC, Haarsteeg-Zwaluw VFC. 4e klasse E: HHC'09-RKKSV, Boskant-SC Elshout. 5e klasse B: TPO-FC Drunen.
 

Meer berichten