RKC heeft zaterdagavond thuis tegen Heracles Almelo de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur gesleept. De Geelblauwen wonnen met 2-0. Foto: ProShots
RKC heeft zaterdagavond thuis tegen Heracles Almelo de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur gesleept. De Geelblauwen wonnen met 2-0. Foto: ProShots (Foto: )

Eerste overwinning voor RKC

  Sport

RKC Waalwijk heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In een sfeervol Mandemakers Stadion versloegen de Geelblauwen Heracles Almelo met 2-0. RKC kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong en gaf deze daarna niet meer uit handen.

WAALWIJK - Om 18.30 uur ging de bal rollen in Waalwijk. RKC kwam fel uit de kleedkamer en dit resulteerde in een aantal grote kansen. Na ruim tien minuten spelen gaf Stijn Spierings een prachtige pass op Sylla Sow. De aanvaller sneed naar binnen en haalde vernietigend uit, waarna de bal via de onderkant van de lat het doel in vloog. Hierdoor kwamen de Waalwijkers zeer verdiend op voorsprong.
RKC was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde de score uit te breiden. Zelfs een spectaculaire omhaal van Hans Mulder eindige helaas op de lat. Diep in blessuretijd kwam de bal voor de voeten van de ingevallen Kevin Vermeulen die met een bekeken schuiver alsnog de voorsprong wist te verdubbelen. Direct na dit tweede en beslissende doelpunt floot de scheidsrechter af. De euforie in het Mandemakers Stadion was groot na de verdiende eerste overwinning van de Geelblauwen.

Uit tegen Feyenoord

Zondag staat de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Om 16.45 uur zal er worden afgetrapt in De Kuip. Feyenoord draait tot nu toe een matig seizoen en staat na twaalf wedstrijden spelen op de 10e plaats. De Rotterdammers begonnen dit seizoen met Jaap Stam aan het roer, maar sinds vorige week heeft Feyenoord een nieuwe trainer. Dick Advocaat zal de rest van dit seizoen de touwtjes in handen hebben. De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer eindigde in een 0-3 overwinning. Dit gebeurde tegen laagvlieger VVV-Venlo.

Head to Head

De onderlinge balans tussen Feyenoord en RKC Waalwijk is zoals te verwachten valt in het voordeel van de Rotterdammers, maar RKC heeft wel een aantal mooie resultaten behaald tegen Feyenoord. Zo werd er in 2012 nog knap met 1-1 gelijkgespeeld. Het doelpunt bij de Waalwijkers werd toen gemaakt door Robert Braber, die met het hoofd wist te scoren.
De laatste overwinning van RKC Waalwijk op Feyenoord dateert uit 2013. De Geelblauwen wonnen destijds met 1-0 in eigen huis van Feyenoord door een doelpunt van de Luxemburger Aurélien Joachim.

Mee naar De Kuip?

Wil jij RKC Waalwijk ook graag steunen in De Kuip in Rotterdam? Dat kan natuurlijk! De tickets voor het eigen vervoer zijn verkrijgbaar in de Fanshop van RKC. Ook met de bus kan je mee naar Rotterdam-Zuid. Meld je hiervoor aan bij de supportersvereniging. Bestel je toegangskaarten eenvoudig op www.rkckaartje.nl.

Meer berichten